Rize'de Çocuklar Zarar Görmesin Uyarısı ”Çocuk Kaçırıldı” Şeklinde Anlaşılınca Sosyal Medya Çıldırdı

Rize'de Çocuklar Zarar Görmesin Uyarısı ”Çocuk Kaçırıldı” Şeklinde Anlaşılınca Sosyal Medya Çıldırdı
Rize'de çocuklar zarar görmesin diye çocukları yük boşaltma alanından uzaklaştırmak isteyen kişinin 'çocuk kaçırdı' şeklinde sosyal medyada paylaşılması yanlış anlaşılmalara neden oldu.

Rize’de bir iş yeri deposundan kamyona ürün yerleştiriminde bulunulurken kamyon yanında oynayan çocuklar zarar görmesin diye çocukları olay yerinden uzaklaştırmak isteyen kişinin ‘çocuk kaçırdı’ iddiasıyla sosyal medyada paylaşılması yanlış anlaşılmaya yol açtı.

Alınan bilgiye göre Gündoğdu Taşlıdere Mahallesi Gözde Sokakta A.G. adlı işyeri çalışanı işyerine ait depodan kamyona ürün yerleştirmesinde bulunuyordu. Bu sırada kamyona yakın alanda oyun oynayan çocukların üzerine herhangi bir ürün düşmesin ve çocuklar zarar görmesin diye A.G. çocukları kamyon yanından uzaklaştırmak istediyse de başarılı olamadı. A.G., çocukların oyun oynamaya devam etmesi ve alanı terketmemesi nedeniyle yük boşaltımı sırasında çocukların zarar görebileceği endişesiyle çocukları alandan kovaladı.

Bu esnada kimliği bilinmeyen bir vatandaş da A.G.’ye ait aracın fotoğrafını çekerek “Paylaşalım 35 MBK 79” üst yazısı ve “Bu arabayı görenler lütfen polisi arasın! Rize Gündoğduda çocuk kaçırmaya çalışmış’ Lütfen duyarlı olalım.” notuyla sosyal medyadan paylaştı. Paylaşım gün içinde yüzlerce kişi tarafından da paylaşıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri çocuk kaçırılma gibi bir olayın meydana gelmediğini ve olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirtirken, A.G. ile çocukların ailelerinin bir araya gelerek çocukların zarar görmemesi için olay yerinden uzaklaştırılmak istenmesinin böyle bir olaya neden olduğundan üzüntü duydukları öğrenildi.

35-mbk-789-yanlis-anlasilma.jpg

35-mbk-79.jpg