Rize'de Çok Yönlü Sağlık Taraması ve Bilgilendirme Yapıldı

Rize'de Çok Yönlü Sağlık Taraması ve Bilgilendirme Yapıldı
7-13 Nisan Sağlık Haftası nedeniyle Rize’de sağlıklı yaşama dikkat çekmek adına stantlar kuruldu. Kurulan stantlarda, hastaların şeker, tansiyon ölçümleri yapılarak beden kitle indeksleri hesaplandı.

Ayrıca stantta görevli diyetisyen ve diyabet eğitim hemşirelerinden de hastalar sağlıklı beslenme ve hastalık riskleri yönünde bilgi aldı.

Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda kurulan stantı ziyaret eden Vali Ersin Yazıcı, stantta ölçüm yaptıran vatandaşlarla sohbet etti, sırasını bekleyerek ölçümlerini yaptırdı. 

rizede-saglik-haftasi-etkinlikleri-(4).jpg

YOĞUN BİR KATILIM İLE GERÇEKLEŞTİ

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle  Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Rize Belediyesi sponsorluğunda Rize’de sağlıklı yaşam, kanser farkındalığı oluşturabilmek, hipertansiyon, diyabetes mellitus hastalıkları için toplumu bilinçlendirmek, kanserde erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekmek, kanserin en bilinen sebeplerinden olan obezite ile mücadele için  "FARKINDA OL SAĞLIKLI YAŞA" sloganıyla sağlık standı açılarak kanser bilgilendirmesinde bulunuldu.

Etkinliğe  Vali Ersin Yazıcı ve Eşi Hanife Yazıcı, Rize Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Sivrikaya, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş ve eşi Zeynep Baydaş, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Göç İdaresi İl Müdürü Enes Tüfekçi, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr.İlker Dilber, Dernekler İl Müdürü Kazım Demirci, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Esra Alemdaroğlu, Rize Otizmle Mücadele Derneği Başkanı Resul Usta ve Dernek Yardımcısı Mukaddes Usta, Hayrat Vakfı Rize Temsilcisi Yusuf Yazgan, TOBB Rize Kadın Girişimciler Başkanı Zühre Kazancı, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar. 

rizede-saglik-haftasi-etkinlikleri-(2).jpg

VATANDAŞLAR SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLDİ

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği  Başkanı Dr.Nilüfer Emen ve RTEÜ Genç Yeryüzü Doktorları Başkanı Stj. Dr. Fatıma Betül Balım yaptıkları  açıklamada şu ifadelere yer verdiler:  "Bugün burada 500'den fazla vatandaşımızın tansiyon ,kan şekeri ölçümü, boy, kilo ölçümü vücut kitle indeksi hesaplaması ve kanser bilgilendirmesi yapıldı. Kolorektal, meme ve rahim ağzı kanseri, dengeli beslenme, obezite bilinçlendirme broşürleri dağıtıldı. Etkinlikte yapılan ölçümlerde  kan şekeri ve tansiyonu yüksek çıkan vatandaşlarımızın aile hekimine ve ilgili  uzman hekime yönlendirmesi yapıldı."

Vali Ersin Yazıcı ise, sağlıklı bir hayatın, insanların vazgeçemeyeceği temel bir hak olduğunu belirtti. 

rizede-saglik-haftasi-etkinlikleri-(3).jpg

SAĞLIKLI TOPLUMLARI, SAĞLIKLI BİREYLER OLUŞTURUR

Sağlığın, huzurlu ve mutlu bir toplum için son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı,"Günümüzde insan sağlığını olumsuz etkileyen faktörlerin artması, sağlık konusunda daha bilinçli olmayı gerektirmektedir. Bu konuda; gerekli bilincin oluşturulması için toplumun tüm kesimlerine, büyük görevler düşmektedir. Sağlıklı toplumları, sağlıklı bireyler oluşturur. Toplumun en küçük yapı taşı olan bireyin sağlıklı olması, toplumların da sağlıklı olmasını sağlar. Halkımızın sağlığına gerekli önemi göstermelerini temenni ederim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Rizeli hemşehrilerimin  'Sağlık Haftası'nı kutluyor, sağlık alanında görevli personelimize çalışmalarında başarılar diliyorum "dedi.

rizede-saglik-haftasi-etkinlikleri-(1).jpg