Rize'de Cuma'dan Cuma'ya Semt Pazarı Kurulacak

Rize'de Cuma'dan Cuma'ya Semt Pazarı Kurulacak
27 Haziran Cuma gününden itibaren Rize'de her Cuma semt pazarı kurulacak. Pazar dolayısıyla araç trafik akış yönü ise değişecek.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap seçim döneminde Rizeli hemşerilerinden almış olduğu  semt pazarı talebini Ramazan Ayı arifesinde hayata geçiriyor. 27 Haziran Cuma günü (YARIN)dan itibaren, Rize'nin Paşakuyu Mahallesi Dağ Dibi Yolu İlahiyat Camii önünde her Cuma günü 06.00 - 20.00 saatleri arasında semt pazarı kurulacak. Pazaryeri nedeniyle dağ dibi yolundan işleyen dolmuşlar ise Cuma günleri Rize Belediyesi tarafından belirlenen güzergahtan normal seyrine devam edecek.

rize-semt-pazari-krokisi.jpg

Seçim turlarında vatandaşlarla istişare eden ve kendisine iletilen talepleri tek tek not alan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap seçim sonrası talepleri öncelik sırasına göre değerlendirerek hayata geçirilmesi yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Rize'de yıllarca vatandaşın isteği haline gelen semt pazarı talebi Rize Belediyesi tarafından yapılan çalışma ile haftanın bir günü olarak belirlenen Cuma günlerinde Paşakuyu Mahallesi dağ dibi yolu İlahiyat Camii önü güzergahında kurulacak.

Paşakuyu Mahallesi Dağ dibi yolu güzergahında kurulacak olan semt pazarı için yapılan çalışmalar son aşamaya geldi. Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde toplamda 225 metre olarak belirlenen semt pazarının 75 metresi tek yönlü 150 metresi ise çift yönlü olarak cadde boyu kurulmasına karar verildi.

resat-kasap-rize-semt-pazarini-inceledi-2.jpg

Haftanın bir günü olmak üzere Cuma günleri kurulacak olan pazaryeri nedeniyle dağ dibi yolundan işleyen dolmuşlar ise Cuma günleri Rize Belediyesi tarafından belirlenen güzergahtan normal seyrine devam edecek.

Alınan karar doğrultusunda İlahiyat Camii dağ dibi yolu üzerinde pazar yeri kurulması dolayısıyla dağ dibi  yolu dolmuşları pazar yeri girişinden Atatürk Caddesi'ne yönlendirilecek.

resat-kasap-rize-semt-pazarini-inceledi.jpg

Semt Pazarı çalışmalarını yerinde inceleyen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yapmış olduğu açıklamada; "Seçim sürecinde vatandaşlarımızın bizden Rize'de şehre yakın alanda bir semt pazarı kurulması yolunda talepleri olmuştu. Göreve geldikten sonra çalışma arkadaşlarımızla beraber başlatmış olduğumuz çalışmanın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yer tespiti sonrasında oluşturduğumuz pazar yerimiz haftanın bir günü olmak koşuluyla artık Paşakuyu Mahallesi Dağ dibi yolu üzerinde İlahiyat Camii önünde Cuma pazarı olarak her Cuma aktif halde olacaktır. Sadece Cuma günleri olmak üzere buradaki Trafik akışımıza küçük bir değişiklik yaparak pazarımızı oluşturacağız. Trafik akışımız Rize Belediyesi Resmi Wep sayfamızdan takip edilebilecek. Cadde üzerine kuracak olduğumuz semt pazarımız Rizeli hemşerilerimize hayırlı olsun" dedi.

resat-kasap-rize-belediye-baskani.20140626182018.jpg

rizede-semt-pazari-kurulacak.jpg

rizede-semt-pazari-kurulacak-2.jpg

rizede-semt-pazari-kurulacak-3.jpg