Rize’de Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Rize’de Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü Rize'de yediden yetmişe herkesin katılımı ile coşkuyla kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü her ilde olduğu gibi Rize'de de coşkuyla kutlandı. Valilik makamında Tebrikat töreni ile başlayan kutlamalarda Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Ardından Valilik tören alanında gerçekleştirilen törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yapmış olduğu çeşitli etkinliklerle program sürdü. Jandarma Komutanlığına bağlı arama köpekleri de gösterilere dahil oldu. Programın sonunda da kortej yürüyüşü gerçekleşti.

Günün anısına konuşan Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Ben cumhuriyetimizin 75. yılında Malatya'da liseyi bitirmek üzere olan bir gençtim. Bizlerden 100. yılın hayalini kurmamız istenmişti. O günlerde yaşadığımız sıkıntılarından kurtulmuş, kısır ayrışmalarını bir kenara bırakmış, sanayide, bilimde, sanatta, teknolojide hulasa her alanda ilerlemiş, ciddi altyapı eksikliklerini gidermiş, demokrasisini sağlamlaştırmış bir Türkiye'de yönetici olmayı, böyle bir Türkiye'nin inşasında çalışmayı hayal etmiştim. Rabbime hamt ediyorum. 2023'e, 100. yıla, bir hedef noktasına ulaşan büyükler olarak, yeni bir ufkun, yeni bir hedefin hayalini sizlerin idraklerinize, sarsılmaz ve güçlü omuzlarınıza emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kentte okullarda da kutlama programları gerçekleştirildi.

rizede-cumhuriyetin-100-yil-donumu-kutlamalari.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN - IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.