Rize'de Cumhuriyetin 96. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Rize'de Cumhuriyetin 96. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. Yıldönümü; Rize’de düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96. yıldönümü kutlamaları Rize Valisi Kemal Çeber’in Valilik Makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından Valilik tören alanında düzenlenen törene geçildi.

Tören alanında düzenlenen törene; Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Adem Amaç, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman, Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, Vali Yardımcıları Abdullah Şen ve Ahmet Dalkıran, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

29-ekim-kutlamasi-rize-001.jpg

Vali Kemal Çeber, Belediye Başkanı Rahmi Metin ile vatandaşların bayramını kutladı.

Vali Çeber, törende yaptığı konuşmada, dünyadaki her milletin tarihsel bir duruşu, kendini ifade eden değer tanımlamalarının olduğunu belirterek, şöyle devam etti: "Türkiye kendi var oluşunu başka milletlerin sömürüsüne veya yok oluşuna değil, onların korunmasına, onlara adalet ve hoşgörü ile yaklaşmaya bağlayan, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışını benimsemiştir. Bugün hiçbir insani değerle örtüşmeyen eylemler ortaya koyarak ülkemizle mücadele halinde olan terör örgütleri ve onların destekçileri devletimizin ve milletimizin tarihinden getirdiği adalet ve insan merkezli bu yüksek anlayışı hedef almaktadır." 

Konuşmaların ardından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Tören geçişiyle sona eren kutlamalara, Vali Çeber'in yanı sıra Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.