Rize'de Dağ Bisikleti Revaç’ta

Rize'de Dağ Bisikleti Revaç’ta
Rize Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tesisleşmenin yanı sıra sportif faaliyetlerinde çeşitlendirilmesi branş sayısının artırılması için kolları sıvadı.

Açılan branşların bir çoğunda ülke genelinde ilk sırada yer almayı başaran Rize gençlik ve Spor il müdürlüğü Dağ bisikleti branşını yaygınlaştırmak amacıyla Gençlik ve Spor kulübü bünyesinde takım kurulmasını sağladı.

Aralarında milli sporcularında bulunduğu ve 8 kişiden oluşan takım sorumlusu Hazma Kansız il Müdürü Ömer Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek kendilerine destek sağlanması halinde gerek yurt içi ve gerekse uluslar arası çok önemli başarılar elde edebileceklerini söyledi.

Dağ bisikleti branşında takım oluşturmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Gençlik ve Spor il Müdürü Ömer Yılmaz “Bölgemiz coğrafi yapısıyla doğa sporları bakımından son derece elverişli alanlara sahip. Bu alanlar da sportif etkinliklerin profesyonelce yapılmasının zamanı geldi. Milli sporcularımızdan Hazma Kansız ve arkadaşları dağ bisikleti branşının açılması yolunda talepte bulundu. Biz diğer branşlarda olduğu gibi istek olması durumunda zaman kaybetmeden etkin bir şekilde çalışmalarımızı başlatıyoruz. Dağlık bölgesel alana sahip olmamız bu branşın kentimizde çok daha kolay yapılabilirliğini göstermektedir. En kısa zamanda bu branşta da ülke genelinde adımızı duyuracağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

Bu arada Rize Gençlik ve Spor kulübü dağ bisikleti takuımı Seda Karcı, Hazma Kansız, Ömer Faruk Kansız, Erkan Emanet Erkan Koştan, Pelin bayram, Oğuz Özçelik, Cem Anamuroğlu (sporcu Antrenör) isimli sporculardan oluşuyor.

Öte yandan Rize Gençlik ve Spor kulübü dağ bisikleti takımının Rize deki çalışmalarına hafta sonu başlaması bekleniyor.