Rize'de Dağ Horozlarını Gözlemlediler

Rize'de Dağ Horozlarını Gözlemlediler
Rize'de gerçekleştirilen şenlikte doğaseverler, Türkiye'de sadece Doğu Karadeniz'de yaşayan, nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan dağ horozlarını izleyebilmek için saat 05.00'te 2 bin 300 rakımlı yaylada bir araya geldi.

Rize'nin İkizdere ilçesinde bu yıl 12'ncisi yapılan "İkizdere Dağ Horozu Şenliği"nde doğaseverler, Türkiye'de sadece Doğu Karadeniz'de yaşayan, nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan dağ horozlarını dürbün ve teleskopla gözlemledi.

Kaymakamlık ve belediye tarafından dağ horozlarının gözlemlenebilmesi için Sivrikaya köyündeki 2300 rakımlı Büyük Yayla'da düzenlenen şenlik, saat 05.00'te başladı.

rizede-dag-horozlarini-gozlemlediler-(2).jpg

Şenliğe Rize Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İkizdere Belediye Başkanı Hasan Kösoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, Rize Fotoğraf Sanatı Derneği (RİFSAD) Eski Başkanı Emin Kanbur, fotoğraf tutkunları ve vatandaşlar katıldı.

Katılımcılar, teleskop ve dürbünlerle dağ horozlarını gözlemledi.

rizede-dag-horozlarini-gozlemlediler-(4).jpg

RİFSAD Eski Başkanı Kanbur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede bu yıl 12'ncisi yapılan şenliğe katıldıklarını belirterek, "Her yıl haziran ayında görülen dağ horozu, Rize için ayrı bir turizm kaynağı. Dağ horozunu fotoğraflamak için çok uzun süre gözlem yaptık ve fotoğrafladık. Fotoğraf tutkunları için anlamlı bir gözlem oldu." şeklinde konuştu.

rizede-dag-horozlarini-gozlemlediler-(1).jpgrizede-dag-horozlarini-gozlemlediler-(3).jpgrizede-dag-horozlarini-gozlemlediler-(5).jpgrizede-dag-horozlarini-gozlemlediler-(6).jpg