Rize'de de 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar Uzun Bir Aradan Sonra Sokağa Çıktı

Rize'de de 65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar Uzun Bir Aradan Sonra Sokağa Çıktı
65 yaş ve üzeri vatandaşlar ülke genelinde olduğu gibi Rize’de de uzun bir aradan sonra sokağa çıktı

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 21 Mart Cumartesi saat 24.00 itibariyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların ikametlerinden dışarı çıkmaları, park, bahçe gibi açık alanlarda dolaşmaları sınırlandırıldı. Yaklaşık 2 ay sonra getirilen serbestlikle bu kişilerin ilk kez 4 saat sokağa çıkmalarına izin verildi.

Yeni tip koronavirüs nedeniyle sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlik ile uzun bir aradan sonra sokağa çıktı.

Rize’de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı ile Tuzcuoğlu Memiş Ağa Parkı başta olmak üzere park ve caddelerde 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan vatandaşlar yoğunlukla görüldü. Vatandaşların büyük bölümü camilere giderek sosyal mesafe kuralına uyarak vakit namazı kıldı.

Uzun bir aradan sonra sokağa çıkabilen vatandaşların maske taktıkları ve sosyal mesafe kurallarına uymaya özen gösterdikleri görüldü.

Yaşlı vatandaşlar uzun bir süreden sonra dışarı çıkmaktan mutlu olduklarını dile getirerek hafta içi de belirlenecek bir günde sokağa çıkmak istediklerini ifade ettiler.

İstisna uygulanması kapsamında sokağa çıkan vatandaşlardan kimi nöbetçi eczanelerle marketlerin yolunu tutarak ihtiyaçlarını giderirken kimi de yürüyüş yaparak park ve bahçelerde oturarak temiz havanın keyfini çıkardı.

Uzun aranın ardından sokağa çıkan 68 yaşındaki Necati Yılmaz, 12 Mart'tan bu yana ilk kez sokağa çıktığı için mutlu olduğunu söyledi.

Sosyal mesafe kuralına azami özen gösterdiğine işaret eden Yılmaz, "Özgürlüğüme yeniden kavuşmuş gibiyim ama kuralları da unutmuyorum. Allah devletimize zeval vermesin. Aldığı tedbirlerle önemli bir yol kat ettik. Herkes lütfen kurallara uysun." ifadelerini kullandı.

rizede-65-yas-ve-uzeri-vatandaslar-uzun-aradan-sonra-sokaga-cikti.jpg