Rize'de de Demokrasi Nöbetleri Sona Erdi

Rize'de de Demokrasi Nöbetleri Sona Erdi
Rize’de vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattıkları "demokrasi nöbeti"nin son gününde meydanları doldurdu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek amacıyla meydanlara inen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı talimatıyla dün gece son demokrasi nöbetlerini tuttu.

Ellerinde Türk bayraklarıyla meydanda bir araya gelen vatandaşlar, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki konuşmasını dev ekrandan takip etti. Burada vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar attı. 

demokrasi-nobeti-rize-(14)-002.jpg

Kur’an-ı Kerim, kasideler, ilahiler ve tekbirlerle başlayan Demokrasi nöbetine Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Dilsiz, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ve binlerce vatandaş katıldı.

demokrasi-nobeti-rize-(1)-005.jpg

“Başkan Kasap’tan Teşekkür Konuşması”

Demokrasi nöbetinin son gününde hemşehrileriyle bir arada olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr.Reşat Kasap yapmış olduğu teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bütün illerimizde olduğu gibi bizlerde sizlerle birlikte burada 27 gün boyunca yaşamış olduğumuz süreci protesto ettik ve Milli İradeye hep birlikte sahip çıktık. Bu süreçte bizleri burada yalnız bırakmayan Rize Milletvekillerimize, İl Protokolümüze ve bu alanı her akşam hınca hınç dolduran siz değerli halkımıza İl Belediye Başkanı olarak şükranlarımızı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da ifade ettiği gibi bu akşam burada bu nöbetimize ara veriyoruz.

“Burası Olası Bir Durumda Bizlerin Toplanma Yeri Olacaktır”

Siz değerli halkımızdan bir isteğim var. Demokrasi nöbetimize ara veriyoruz fakat olurda ansızın bir gün ülkemiz üzerinde gözü olanlar zaman içerisinde bizleri tereddüte düşürürlerse olurda bir gün iletişim ağları çöker, ışıklar söner karanlığa kalırsak yapacak olduğumuz iş Vatan Bayrak için yine yeniden Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında burada toplanmaktır.

demokrasi-nobeti-rize-(10)-004.jpg

12 Rizeli Şehitimizin Adını Daima Bu Meydanda Yaşatacağız

Yaşanan bu süreçte ülke genelinde yaşadığımız kalkışmada 12 Rizeli hemşehrimiz canlarını bu vatan uğruna seve seve feda ettiler. Onlara bir vefa borcumuz olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu manada Rize Belediyesi olarak şehitlerimizi bağrımıza bastık ve onların adını ilimizde yaşatmak adına hepsinin isimlerinin yazdığı geçici bir Şehitler Anıtı oluşturduk. Bu Şehitler Anıtımızı yeni meydan projemizi hayata geçirdiğimiz zaman daha kalıcı bir şekilde meydanımızın ortasında yeniden inşa edeceğiz ve ölümsüz kahramanlarımızı bu meydanda yaşatacağız. 27 gün boyunca göstermiş olduğunuz bu kararlı duruşunuzdan dolayı sizlere bir kez daha minnettar olduğumuzu belirtiyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

Ayrıca ilk günden bu yana ÇAYKUR'a ait tırdan, vatandaşlara bugüne kadar 250 bin bardak çay ikram edildiği öğrenildi.

demokrasi-nobeti-rize-(4)-005.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(3)-006.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(2)-005.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(16)-001.jpg

demokrasi-nobeti-rize-(5)-007.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(6)-005.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(7)-005.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(8)-006.jpg

demokrasi-nobeti-rize-(9)-006.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(12)-004.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(13)-003.jpgdemokrasi-nobeti-rize-(11)-004.jpg

demokrasi-nobeti-rize-(15)-002.jpg