Rize'de Deneyap Proje Şenliği Düzenlendi

Rize'de Deneyap Proje Şenliği Düzenlendi
Rize’de Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde eğitimlerin tamamlanmasının ardından dönem sonu proje şenliği düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı)'nın ortak çalışması sonucu Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde hizmet veren Deneyap Teknoloji Atölyesi kapsamında 11. ve sonuncu eğitim modülü olan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitim Modülünün tamamlanmasıyla proje şenliği düzenlendi.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen şenliğe, Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Yasin Çakmakçı, T3 Vakfı Rize İl Sorumlusu Aysel Topçu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK yetkilileri ve Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitim gören öğrencilerle davetliler katıldı.

DENEYAP Proje Şenliği’nde öğrenciler, geliştirdikleri projeleri sergilerken, şenlik sonunda ilk 3’e giren eserler belirlenerek ödül töreni düzenlendi.

Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Yasin Çakmakçı, öğrencilerin bilime ilgilerini arttırmak, sevdirmek ve farkındalık oluşturmak adına Deneyap Teknoloji Atölyesinde 2 yıllık eğitim sürecini geride bıraktıklarını ve 11. ve sonuncu eğitim modülü olan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitim Modülü proje şenliğini gerçekleştirdikleri kaydetti.

Öğrencilerin aldıkları eğitimlerle beraber çok güzel projeler geliştirdiklerini belirten Çakmakçı, jüri karşısında eserlerin değerlendirildiğini ve dereceye girmeye hak kazanan projelerin ödüllendirildiğini ifade ederek, katkı sağlayan emek veren herkese teşekkürlerini iletti.

T3 Vakfı Rize İl Sorumlusu Aysel Topçu ise yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri Havacılık ve Uzay Teknolojileri Eğitim Modülü proje şenliğinde ortaokul grubundan 7, lise grubundan 5 takımın yer aldığını kaydetti.

Takımların kendi projelerini oluşturarak jüri önünde sergilediklerini belirten Topçu, jüri değerlendirmesi sonucunda ilk 3’ün belirlendiğini ve ödüllerin bu derecelendirmeye göre verildiği ifade etti.

T3 Vakfı’nın Özdemir Bayraktar eşliğinde Türkiye'deki bireylerin teknoloji ürünlerinin geliştirilme süreçlerine katılmalarını sağlamak, ülke içinde yapılacak araştırma-geliştirme ve girişim faaliyetlerini desteklemek amacıyla 2016 yılında kurulduğunu ve vakfın Mütevelli Heyeti Başkanlığını Selçuk Bayraktar’ın, Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Haluk Bayraktar’ın yürüttüğünü belirten T3 Vakfı Rize İl Sorumlusu Topçu, T3 Vakfı ile Deneyap teknoloji atölyelerinin amaçlarının aynı olduğunu söyledi.

Milli teknoloji hamlesi altında teknoloji üreten öğrencilerle gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini ve bu gençlerin milli teknoloji hamlesiyle proje üreterek yerli ve milli teknolojiler üretmesini sağlamak istediklerini kaydeden Topçu, “Deneyap eğitimimiz öncelikli olarak toplamda 36 aylık bir eğitim sürecinden oluşuyor. İlk 24 ayı normal, 11 eğitim modülü ile beraber içeriyor ve bitiyor. Sonraki 12 ayda da takımlaşma sürecimiz oluyor. Şu anda biz 24 aylık eğitim sürecini tamamladık. Bugün itibariyle proje şenliğimizi de yaptık. Şimdi sırada 12 aylık bir takımlaşma süreci var. 12 aylık takımlaşma sürecinde ne yapacaksınız diye soracak olursanız size örnek veriyorum 5 tane merkezimiz tarafından 5 tane tema sunulacak. Daha doğrusu öğrencilerimize sunulacak. Denecek ki bu temalardan birinde takımınızı oluşturarak ve projenizi oluşturarak 1 takım oluşturun. 3-4 kişilik takımlar oluşturacak o tema eşliğinde. Sonra 12 ay boyunca TEKNOFEST’e hazırlamış olacağız. Bizim buradan beklentimiz öğrencilerimizden illa hani TEKNOFEST’e katılım sağlayıp da bir derece almalarını sağlamak değil. Beklentimiz bu değil. Onlardan asıl beklentimiz bu 24 ay boyunca biz onlara takımlaşma kabiliyetini kazandırabilmiş miyiz, bir proje üretebilme, oluşturabilme kabiliyetini kazandırabilmiş miyiz. Biz bunu bekliyoruz onlardan ve bunu kazandırmayı hedefliyoruz. Asıl olarak bu şekilde toplamda 11 eğitim modülümüz vardı. 24 ay boyunca eğitim verdik ve bugün itibariyle bitti. Şu anda da 12 aylık takımlaşma sürecine geçmiş bulunmaktayız. Her bir eğitim modülünün eğitim süreci farklı oluyor. Örnek veriyorum bir eğitim sürecimiz sekiz ay sürerken diğeri 9 ay, 11 - 12 ay kadar sürebiliyor. Her bir eğitim modülü sonunda proje şenliği yapıyoruz. Bu proje şenliği için öğrencilerimiz 3-4 kişilik, 5-6 kişilik takımlar gruplar oluşturarak projeler yapıyorlar. Tabi bu çok büyük kapsamlı bir şey olmuyor. Kendi içlerinde yapıyorlar. Eğitim modelinde öğrendikleri eğitim içerikleri ile alakalı oluyor bu. O projeyi şenlikte sunuyoruz, onları derecelendiriliyoruz. Bazen bu projeleri atölyemize saklıyoruz daha sonra Deneyap kapsamında sergiliyoruz” dedi.

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-9.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-10.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-8.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-1.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-11.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-2.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-3.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-4.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-5.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-7.jpg

rizede-deneyap-teknoloji-atolyelerinde-egitimler-tamamlanarak-donem-sonu-proje-senligi-duzenlendi-6.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.