Rize’de Denizdeki Cisim İnsan Cesedi Sanıldı İşkembe Çıktı

Rize’de Denizdeki Cisim İnsan Cesedi Sanıldı İşkembe Çıktı
Rize'de şiddetli yağış sebebiyle yaşanan sel ve heyelanlarda kaybolan 2 kişiyi arama çalışmaları devam ederken denizde cesede benzer bir cismin görülmesi üzerine Sahil Güvenlik harekete geçti.

Rize'de 14 Temmuz Çarşamba günü merkez, Güneysu ve Çayeli ilçeleri başta olmak üzere il genelinde şiddetli yağışa bağlı sel ve heyelanlarda kaybolan 8 kişiden 6'sının cansız bedenine ulaşıldı, kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları ise 2 noktada, 119'u dalgıç olmak üzere toplam 328 kurtarma personeli ve 54 araçla devam ediyor.

Kayıp 2 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği kentte merkeze bağlı Müftü Mahallesi sahilinde denizde cesede benzer bir cisim gören vatandaşlar polise ve Sahil Güvenlik Komutanlığına ihbarda bulundu.

Olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekipleri denizdeki cismin insan cesedi olmadığını ve cismin Kurban Bayramında kesilen bir hayvana ait olduğu düşünülen hayvan işkembesi olduğunu farketti. Cisim denizden alınırken yetkililer vatandaşları daha duyarlı olmaya ve hem sağlık açısından hem çevre kirliliği ve deniz kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla bu ve benzeri şeylerin denize atılmaması ve hijyen kurallarına göre gömülmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Ekiplerin cismi denizden çıkarma anları vatandaşlar tarafından görüntülendi.