Rizede Dev Horon Halkası

Rizede Dev Horon Halkası
Rize'de 2 bin 150 metre uzunluğunda halka oluşturan 10 bin kişi, kemençe eşliğinde horon oynadı.

Rize’de Turizm Derneği tarafından organize edilen Dev Horon Halkası Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun Telefonla Start vermesiyle Kemence eşliğinde başladı. Start TRT Haber'den Canlı Yayınlandı.

Genç yaşlı herkesin katılımıyla giderek büyüyen horon halkası, TEDAŞ binası önünden Cumhuriyet Caddesi'ne daha sonra da başlangıcın yapıldığı Atatürk Caddesi'ndeki noktayla birleşti.

hacimuftuoglu.jpg

horon-1.jpg

Rize, birkez daha tarihi birgün yaşıyor. Dev Horon Zinciri Rize Sokaklarında Dönüyor

1.20100416144045..jpg

Etkinliğe kızıyla birlikte katılan Vali Hacımüftüoğlu, halk oyunları ekibinde yer alan kızından horon oynamayı öğrendiği belirterek, ''Horon oynamak Rizeliler'in her gün yaptığı bir şey. Bunu bu şekilde yaparak güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk'' dedi.
horon-ds.jpg

Araç Bulamayan parkomat görevlileri, ihtiyar dedemiz, çocuklar kısaca 7'den 70'e herkes Horondaydı.

horon-n.jpg 

222.20100416153040..jpg

Yaklaşık 2 bin 150 metre uzunluğuna ulaşan halkada yer alan vatandaşlar, 1,5 saat kadar süreyle horon oynadı. Denemenin sonlarında doğru bazı vatandaşların halkayı bozdukları görüldü.

Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayıp Atatürk Caddesi üzerinden Cumhuriyet Caddesi'ne uzanan ve Cumhuriyet Meydanı'nda birleşmesi planlanan halka 200 metre kala horonda meydana gelen kopmalar ile tamamlanamadı

sss.20100416154306..jpg

h.jpg

67.20100416213924..jpg

Etkinliği organize eden Rize Turizm Derneği (RİTUDER) Başkanı Salih Öz ise amaçlarının Rizeliler'in birlik ve beraberliğini tüm dünyada duyurmak olduğunu belirterek, ''Bir noter, rekor denememizi kayıt altına aldı. Ama rekor kırmak bizim için önemli değildi. Amacımız Rize'nin güzelliklerini duyurmaktı. Bunu da başardığımıza inanıyorum'' dedi.

salih-oz-rituder.jpg

Guinness Rekorlar Kitabına girmek gibi bir hedefleri olmadığını dile getiren Öz, ''Rize iki başbakan çıkarmış bir kent. Bundan daha önemli bir şey olamaz. Biz birlik ve beraberliğimizi sağlayabildiğimizi gösterdik. Etkinliğe yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Bu da bizleri mutlu etti'' diye konuştu.

DİĞER FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERİ TIKLAYINIZ...

https://www.olay53.com/foto-galeri/rizede-dev-horon-halkasi-1-22.htm

https://www.olay53.com/foto-galeri/rizede-horon-halkasi-2-23.htm