Rize’de Dev Karadeniz Derbisi

Rize’de Dev Karadeniz Derbisi
Hentbol Bayanlar Süper Liginin ilk iki sırasını averajla paylaşan Rize Ardeşen Gençlik Spor Kulubü (Ardeşen GSK) ile Trabzon Zağnosspor, yarın ki derbide liderlik maçını Rize’de oynayacak.

Hentbol Bayanlar Süper Liginin 18. haftasında lig lideri ile aynı puanda olmasına rağmen averajla 2. sırada yer alan Rize Ardeşen GSK, evinde liderliği elinde bulunduran Trabzon ekibi Zağnosspor’u ağırlayacak.

27 puana sahip iki takımdan Zağnosspor liderlik koltuğuna otururken Ardeşen GSK ise averajla 2. Sırada bulunuyor. Hentbolde haftanın dev karşılaşması Pazar günü saat 17:00’da Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Spor Salonunda oynanacak.

Ligin ilk devresinde Trabzon’da oynanan maçı son saniye golü ile Trabzon ekibi Zağnosspor 21–20 kazanmıştı.

Ardeşen GSK Basın Sözcüsü Ömer Faruk Zenginal, zorlu bir 15 gün yaşadıklarını ifade ederek, “Avrupa Kupasından elendikten sonra tamamen lige ve Türkiye kupasına odaklandık. Lig de hedef maçları olan Kastamonu Belediyespor ve Yenimahalle Belediyespor’u yenerek büyük moral bulduk. Şimdi ise aynı puana sahip olduğumuz Trabzon Zağnosspor’u ağırlayacağız. Rakibimizle aynı puanla liderliği paylaşıyoruz. Rakibimizle puan farkımızı 2’ye çıkarmak ve Play-Offlara lider olarak katılmak için bu önemli maçı da kazanmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Trabzon ekibinin süper lig de 2. sezonunu yaşadığını anımsatan Zenginal, “İki Karadeniz ekibinin ligin zirvesinde yer alması ve ligi forse etmesi güzel bir olay. Gerçekten seyir zevki çok yüksek, mücadele, hırs ve heyecan dolu bir maç izleyeceğiz. Bu maçın sonucu ne olursa olsun kazanan Hentbol ve dostluk olsun istiyoruz.” dedi.