Rize'de Dikkat Çeken Tüp Geçit

Rize'de Dikkat Çeken Tüp Geçit
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Onkoloji Hastanesi arasında kurulan tüp geçit dikkat çekiyor.

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yakın bir noktada inşa edilen ve önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanan Onkoloji Hastanesi arasında, hasta geçişlerinin kolaylaştırılması için 28 metre uzunluğunda, 18 metre yüksekliğinde bir tüp geçit inşa edildi. Altından yol geçen tüp geçidin inşasında uzmanlardan yardım alındı. Bilimsel bir metotla statik hesapları yapılan, mimar ve mühendisler tarafından projelendirilen yapı, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağı günü bekliyor.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-(rteu)-egitim-ve-arastirma-hastanesi-ile-onkoloji-hastanesi-arasinda-kurulan-tup-gecit-dikkat-cekiyor.3.jpg

Görenlerin dikkatini çeken tüp geçit; özellikle kanser hastalarının birçok kat inip çıkarak karşıdan karşıya geçmesini önleyecek. Hastalar, RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden 28 metre uzunluğundaki ısıtma ve soğutma sistemli tüpten geçerek kolaylıkla Onkoloji Hastanesi’ne ulaşacak.

recep-tayyip-erdogan-universitesi-(rteu)-egitim-ve-arastirma-hastanesi-ile-onkoloji-hastanesi-arasinda-kurulan-tup-gecit-dikkat-cekiyor.2.jpg

Projenin müteahhidi Cevdet Çakmak, tüpün son derece sağlam bir şekilde inşa edildiğini belirterek, “Mimar ve mühendisler tarafından projelendirildi. Çok güçlü demir ve malzemeler kullanıldı. Depremlere dayanıklı ve hazır bir şekilde inşa ediliyor. İçerisinde ısıtma ve soğutma sistemleri var” dedi.

rize-egitim-arastirma-hastanesine-tup-gecit-ac1.jpg

RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt ise yaptığı açıklamada, “İki hastane arasında hastalarımızın rahatlıkla geçişlerini sağlayacak zeminden kapalı bir geçit yapmamız mümkün olmadı. Bu nedenle bu şekilde bir tüp projelendirildi. Tüpten sadece hasta geçişleri değil, tetkik sonuçları ve örneklerinin transferleri de özel bir sistem ile sağlanmış olacak. Estetik ve güvenlik açısından güzel bir geçit oldu” diye konuştu.

hasan-turut.20130912180634.jpg