Rize'de Doktor Bulunmayan Devlet Hastaneleri Sağlık Ocağına Döndü!

Rize'de Doktor Bulunmayan Devlet Hastaneleri Sağlık Ocağına Döndü!
Rize’de doktor eksikliği had safhaya ulaştı. Kent genelinde doktor eksikliği yaşayan Devlet Hastaneleri sağlık ocağını aratmazken doktor eksikliği yaşayan hastaneler nedeniyle Eğitim Araştırma Hastanesi ana baba gününe dönüyor.

Rize’nin Gündoğdu Mahallesinde deniz dolgusu üzerinde Şehir Hastanesi inşaat alanı için dolgu çalışmaları sürüyor. Rize Şehir Hastanesinin tamamlanarak hizmete gireceği zaman ise Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapatılarak buraya taşınacak. Bina olarak fiziki yetersizliklerle mücadele edilen Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi, kentteki Devlet Hastanelerindeki doktor eksikliği nedeniyle de hasta yoğunluğunu çekiyor.

RİZE’DE PLASTİK CERRAH YOK. DEVLET HASTANESİ Mİ SAĞLIK OCAĞI MI?

İl genelinde plastik cerrahın bulunmadığı Rize’de, yeni hastane yapılma proje ve kamulaştırma çalışmaları süren Çayeli ilçesindeki 50 yataklı İshakoğlu Çayeli Devlet Hastanesi ise 4 branş doktoru ile adeta sağlık ocağına dönüştü. MR, tomografi gibi hizmetlerin verilmediği hastanede çocuk hastalıkları, diş, dahiliye ve üroloji branşları dışında da sağlık hizmeti verilemiyor. Pazar Kaçkar Devlet Hastanesi de Çayeli Devlet Hastanesinden aşağı kalır yanı yok. Birçok branşta doktor eksikliğinin yaşandığı Çayeli ve Pazar ilçesindeki 2 hastanenin vermesi gereken sağlık hizmetini veremez duruma gelmesi sonucu Rize’nin doğu ilçeleri ve Artvin’den gelen hastalar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yolunu tutuyor.

RİZE DEVLET HASTANESİNDE DE DOKTOR YOK

Kent genelinde sağlık hizmeti sunan Rize Devlet Hastanesi’nde de benzer durumlar yaşanırken hastanede çocuk cerrahı ve cildiye doktoru bulunmuyor. Kardiyoloji, psikiyatri, dahiliye ve üroloji branşlarında ise doktor eksiklerinin bulunması nedeniyle vatandaşlar burada sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor.

EĞİTİM ARAŞTIRMADA GÜNLÜK 5 BİN POLİKLİNİK

İl genelinde yaşanan doktor eksiklikleri nedeniyle de vatandaşlar günlerce randevu oluşturabilmenin sıkıntısını yaşarken bazı polikliniklerde ise bit doktor 100’den fazla hastaya hizmet vermeye çalışıyor. Rize’nin sağlık hizmeti yükünü çeken Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi günlük 5000 poliklinik hizmeti veriyor.

Öte yandan kentte zaman zaman tıbbi onkolog eksikliği yaşanan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğuş Çay Hacere Karakan Onkoloji Merkezi 2. Tıbbi Onkolog ile sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
75 Yorum