Rize'de Doktorlar Sitesi-Maliye Bloklarının Yıkımına Başlanıldı

Rize'de Doktorlar Sitesi-Maliye Bloklarının Yıkımına Başlanıldı
Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Maliye Blokları – Doktorlar Sitesi olarak bilinen binaların da yıkımına başlanıldı.

Rize kent merkezinde yürütülen kentsel dönüşüm kapsamında belediye bloklarının yıkımı tamamlanmış, Maliye Blokları – Doktorlar Sitesi olarak bilinen binanın yıkımı ise geriye bırakılırken alanda yıkımdan kalan hafriyat temizliğine ve fore kazıklarının çakımına başlanılmıştı.

Şehrin en büyük ticaret merkezi olan ve 30 yıl önce deniz dolgusuna inşa edilen Belediye Blokları ve Doktorlar Sitesinde 23 hektarlık alanda 118 dükkan, 174 ofis ve 60 konutta işletme ve konut sahiplerinin tahliye çalışmaları yıkım başlamadan kısa bir süre önce boşaltılmıştı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde TOKİ ve Belediye işbirliğiyle yöre mimarisine uygun şekilde yeniden inşa edilecek. Belediye Blokları olarak planlanan bölgede 23 dönüm alanda 133 dükkan, 404 ofis ve 8 blok yer alacak.

maliye-bloklari---doktorlar-sitesi-yikimi-rize-(2).jpgmaliye-bloklari---doktorlar-sitesi-yikimi-rize-(1).jpgmaliye-bloklari---doktorlar-sitesi-yikimi-rize-(3).jpgmaliye-bloklari---doktorlar-sitesi-yikimi-rize-(6).jpg

karadeniz-matbaasi-048.jpg