Rize'de Dolmuşlar Ücretsiz Yolcu Taşıyacak

Rize'de Dolmuşlar Ücretsiz Yolcu Taşıyacak
Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Rize’de toplu taşıma araçlarında yolcu taşımacılığı bir gün ücretsiz yapılacak.

14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası’nda Rize İl Müdürlüğü hafta genelinde birçok etkinliğe yer verdi. Lunaparktan çocuklara ücretsiz eğlence imkanı, Hilye-i Şerife Sergisi, Kitap Fuarı, Kur’an-ı Kerim Ziyafeti, Kan Bağış Kampanyası, Sakal-ı Şerif, İlahi Konseri, Şiir Dinletisi, Konferanslar ve daha birçok etkinliği hafta içerisinde gerçekleştirecek olan Rize İl Müftülüğü, 15 Nisan 2013 Pazartesi günü Rize’de toplu taşıma araçlarından tüm vatandaşların ücretsiz faydalanmasını sağlayacak ve gün boyu tüm toplu taşıma araçlarından vatandaşlarımıza ücretsiz seyahat etme imkanı sunacak.

Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, 1989 yılından bu yana kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası’nın, her sene olduğu gibi bu sene de 14-20 Nisan 2013 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ve 14 Nisan Pazar günü Rize Merkez Sahil Camii'nde kılınan sabah namazı sonrası yapılan açılış programıyla başlayan haftanın, çeşitli etkinliklerle 20 Nisan Cumartesi gününe kadar devam edeceğini ifade etti.

Doğan, Diyanet İşleri Başkanlığının, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleriyle özelde toplumumuz, genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, bu konuda toplumsal bir hassasiyete vesile olmayı kendisine önemli bir görev olarak kabul etmekte ve bu sebeple 2013 Yılı Kutlu Doğum Haftası temasının da "Hz. Peygamber ve İnsan Onuru" olarak belirlendiğini ifade etti.

İl Müftüsü Yusuf Doğan, hafta boyunca devam edecek etkinlikler hakkında bilgi vererek; Kutlu Doğum Haftası açılışı, Lunaparkın ve toplu taşıma araçlarının bir gün süreyle ücretsiz hizmet vermesi, Şeyh Camii önünde kurulan Kutlu Doğum çadırında Hılye-i Şerif sergisi, kitap fuarı ve kermes açılması, Kur’an ziyafeti, ilahi konseri, konferanslar, mevlid ve sakal-ı şerif ziyareti, Kutlu Doğum aşı, şiir dinletisi, okul öğrencilerine yönelik programlar, hasta ziyaretleri vs. gibi programları icra edeceklerini söyledi.

Ayrıca hafta boyunca gerçekleşecek programlarda katılımcılara, 40 hadis kartelası, araçlar için yolcu duası, gül, kitap, balon vs gibi hediyelerin verileceğini ifade eden Doğan, Kutlu Doğum Haftası'nın yediden yetmişe, büyüğümüz ve küçüğümüzle, erkeğimiz ve kadınımızla, toplumun her kesiminde insani ve İslami şahsiyetin en üst düzeyde oluşumuna katkı sağlamasını, zedelenen insan onurunun Efendimiz (s.a.v.)'in rehberliği ve önderliğinde yeniden imar ve inşasına vesile olması temennisinde bulundu,

Ümmet-i Muhammed (s.a.v.)'in Kutlu Doğum Haftası'nı tebrik eden Müftü Doğan, "İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabb'imden dua ve niyaz ediyorum." dedi.

İŞTE RİZE İL MÜFTÜLÜĞÜ’NÜN 14-20 NİSAN TARİHLERİ ARASINDAKİ KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

14 Nisan Pazar : Lunaparktan gün boyu ücretsiz eğlence imkanı

14 Nisan Pazar saat:19.30 Akşam – Yatsı Arası: Rize Merkez Sahil Camii Kur’an Ziyafeti

14-20 Nisan Tarihleri Arası Cumhuriyet Meydanı Şeyh Camii Önü: Hilye-i Şerife Sergisi, Kitap Fuarı, Kermes

15 Nisan Pazartesi : Gün boyu toplu taşıma araçlarından ücretsiz seyahat imkanı

15 Nisan Pazartesi  2 Mart Kapalı Spor Salonu Saat:19.30 : Mustafa Özcan Güneşdoğdu İlahi Konseri

18 Nisan Perşembe (Hanımlara Özel) İsmail Kahraman Kültür Merkezi Saat:10.00 : Araştırmacı Yazar Yıldız Ramazanoğlu’ndan Peygamberimizin Gözüyle Görme Biçimleri Konferansı – Şiir Dinletisi

18 Nisan Perşembe (Akşam – Yatsı Arası) Rize Merkez Şeyh Camii : Mevlid Propgramı ve Sakal-ı Şerif Ziyareti

19 Nisan Cuma Saat: 13.30 : Rize Belediyesi’nin katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı Şeyh Camii Önü Kutlu Doğum Aşı

19 Nisan Cuma Saat: 19.30 İsmail Kahraman Kültür Merkezi : Samsun Aşıkkutlu Eğitim Merkezi Müdürü Dr. İlhan Şenocak’ın Hz. Peygamber ve İnsan Onuru adlı konferansı

20 Nisan Cumartesi Saat: 19.30 İsmail Kahraman Kültür Merkezi : Şiirle Nur’lu Gece (Şiir’den Şuur’a)