Rize’de Donmak Üzere Olan Engelli Vatandaşı Jandarma Kurtardı

Rize’de Donmak Üzere Olan Engelli Vatandaşı Jandarma Kurtardı
Rize’de evden uzaklaşan ve ailesinin arama çalışmalarının olumsuz sonuç verdiği engelli vatandaş için jandarmaya haber vermesi sonucu, jandarma ekipleri engelli vatandaşı donmak üzere iken buldu.

Rize Merkez Azaklıhoca Köyünde ailesi tarafından işitme, konuşma ve bedensel engelli A.Y.’nin kayıp olduğu ihbarının jandarmaya yapılması üzerine çalışma başlatan Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, üzerinde kimlik olmayan engelli vatandaşı yaptıkları arama çalışmaları sonrası soğuktan donmak üzere iken Çaycılar Köyünde buldu.

Edinilen bilgiye göre, Merkez Azaklıhoca Köyünde ailesinin 156 Jandarma İhbar Hattına yaptığı telefon ihbarında evden uzaklaşan ve tüm aramalara rağmen bulamadıklarını belirttikleri engelli A.Y. için Rize İl Jandarma Komutanlığından yardım istedi.

Jandarma ekipleri, başlattıkları arama çalışmaları sonrasında evden sabah saatlerinde uzaklaşan A.Y.’yi 12 saat üzerine Çaycılar Köyünde soğuktan donmak üzere iken buldu. Donmak üzere iken kurtarılan ve üzerinden kimlik çıkmayan A.Y., Jandarma ekiplerince ailesine teslim edilirken, aile fertleri de jandarma ekiplerine teşekkür etti.