Rize’de Dron ile çay gübreleme uygulaması denendi

Rize’de Dron ile çay gübreleme uygulaması denendi
Rize Ziraat Odası Başkanlığınca Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı ve Akdeniz Üniversitesi koordinesinde Dron ile çay gübreleme uygulaması deneme sürümü gerçekleştirildi.

Rize Ziraat Odası Başkanlığına ait proje ve sera alanında gerçekleştirilen ‘DRON’ ile çay gübreleme uygulaması ile ilgili bir açıklamada bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut, Üniversitenin Çay İhtisaslaşma Koordinatörlüğünce yürütülen çalışmalar arasında yer alan Çayda Mekanizasyon kapsamında farklı ekipmanları denediklerine vurgu yaparak, “Bugün bu kapsamda ilk kez dron ile gübreleme denemesini gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bölgemizde çeşitli yerlerde deneyeceğimiz ‘DRON’ ile gübreleme çalışması kapsamında nasıl bir yol izleyeceğimizi denemelerimizin sonunda görmüş olacağız. Bu konuda bizlerle beraber olan Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Çanakçı ve Prof. Dr. Mehmet Topakçı bizlere eşlik edip gerekli bilgileri alıyorlar. Bizlerde inşallah bu konuda başarılı olacağımıza inanıyorum. Ayrıca bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve kendisiyle bu konularda iş birliği içinde çalıştığımız Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan’a teşekkür ediyorum’’ dedi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Aslan ise yaptığı açıklamada, “Bilindiği gibi daha önceleri bölgemizde ‘DRON ile’ sıvı gübreleme yapılmıştı lakin tam olarak başarı elde edilememişti. Bizlerde bugün burada Mülkiyeti Odamıza ait olan 15 dönümlük sera ve proje alanında bir deneme yaptık. Bu deneme sırasında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akbulut ve Akdeniz Üniversitesinden Prof.Dr. Murat Çanakçı ve Prof. Dr. Mehmet Topakçı bizlere eşlik etti. Havadan çay tarlası üzerine ‘DRON’ ile 25.5.10 gübre diye adlandırılan gübreyi verdik. Hedefimiz çay tarımında işçiliği en aza indirmek. Bu konuda Ziraat Odası olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz, ’şeklinde konuştu.

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-6.jpg

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-4.jpg

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-3.jpg

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-5.jpg

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-1.jpg

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-7.jpg

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-8.jpg

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-9.jpg

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-10.jpg

rize-ziraat-odasi-dron-ile-cay-gubreleme-uygulamasini-denedi-2.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
14 Yorum