Rize'de Düzenlenen Doğu Karadeniz Bölge Temel UMKE Eğitimi Sona Erdi

Rize'de Düzenlenen Doğu Karadeniz Bölge Temel UMKE Eğitimi Sona Erdi
Doğu Karadeniz illeri Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) temel eğitimi Rize’de yapıldı.

Temel UMKE eğitiminde Rize, Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Giresun’dan katılımcılar yer alırken, eğitim 3 gün teorik 2 gün uygulamalı olarak toplam beş gün sürdü.

Eğitim programı dahilinde ilk 3 gün katılımcılara teorik olarak temel ve ileri yaşam desteği, afet ve kriz yönetim sistemi, omurga- omurilik ve kafa travmalı hastaya yaklaşım, afet lojistiği, medikal lojistik ve çanta eğitimi, karın-göğüs travmaları ve şokta genel yaklaşım, afet ve olağan dışı durumlarda sağlık olay yeri yönetimi, olay yeri güvenliği, triaj, çoklu travmalı hastaya yaklaşım, crash sendromu, haberleşme, afet psikolojisi, stres yönetimi, liderlik ve motivasyon, stratejik ekip ve çanta yönetimi, hasta taşıma teknikleri, alternatif damar yolu, tatbikat planlama ve yönetimi, çadır ve kamp alanı kurma ve enkaz güvenliği eğitimleri verildi.

dogu-karadeniz-bolge-temel-umke-egitimi-sona-erdi-(4).jpg

Eğitimin son 3 günü ise İkizdere ilçesinin Çamlık mevkisinde kamp kurularak teorik olarak işlenen konular pratik olarak işlendi.

Eğitimin son gününde ise İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Talip Başak, kamp alanını ziyaret ederek, söz konusu eğitimi yerine değerlendirme ve gözlemle imkanı buldu. Ayrıca eğitim sonunda katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Eğitimle ilgili değerlendirmede bulunan Op.Dr. Başak, eğitimin oldukça başarılı geçtiğini ve UMKE Temel Eğitimini alarak zor koşullar altında sağlık hizmetini sunmak için gönüllü olan sağlık personelini tebrik ederek, bundan sonraki zorlu görevlerinde başarı dileklerini iletti.

dogu-karadeniz-bolge-temel-umke-egitimi-sona-erdi-(2).jpgdogu-karadeniz-bolge-temel-umke-egitimi-sona-erdi-(1).jpgdogu-karadeniz-bolge-temel-umke-egitimi-sona-erdi-(3).jpgdogu-karadeniz-bolge-temel-umke-egitimi-sona-erdi-(5).jpg

dogu-karadeniz-bolge-temel-umke-egitimi-sona-erdi-(6).jpgdogu-karadeniz-bolge-temel-umke-egitimi-sona-erdi-(8).jpgdogu-karadeniz-bolge-temel-umke-egitimi-sona-erdi-(10).jpgdogu-karadeniz-bolge-temel-umke-egitimi-sona-erdi-(11).jpg