Rize'de Eğitim Camiasında Cebecioğlu Damgası

Rize'de Eğitim Camiasında Cebecioğlu Damgası
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve 57.387 adayın katıldığı Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavında Yekta Serdar Cebecioğlu 94 puan alarak Türkiye 9.su ve Rize Birincisi oldu.

2011 yılında gerçekleştirilen Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavında 95 puan alarak Türkiye 38.si ve  Rize Birincisi olan,  halen Rize Merkez Doğuş Çay İlkokulu Müdür Yardımcısı, Türk Eğitim Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Yekta Serdar Cebecioğlu  20 Mart 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleştirilen ve 57.387 adayın katıldığı Eğitim Kurumları Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı sınavında 94 puan alarak Türkiye 9.su ve Rize Birincisi oldu.

Türk Eğitim Sen Rize Şubesi Yönetim Kurulu başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10/6/2014 tarihli Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği  ile eğitim kurumlarına hiçbir kıstas gözetilmeden “Müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmeleri okul müdürünün inhası, il milli eğitim müdürünün teklifi ve valinin onayı ile yapılır.” hükmü bulunmakta olduğu ifade edildi.

Kariyer ve Liyakat esaslarına aykırılık teşkil eden ve atama kıstasının torpil olduğu eğitim çalışanları tarafından bilinen ilgili yönetmelik için Danıştay İdari Dava Daireleri Kuruluna (İDDK), Türk Eğitim Sen tarafından açılan davada, eğitim kurumlarına yönetici atamasını düzenleyen yönetmeliğin 3. maddesinin yürürlüğü  durdurularak  iptal edilmişti.

Danıştayın kararları geriye yürüdüğü için anılan yönetmelik ile sınavsız, liyakat ve kariyer esaslarına aykırı olarak yapılan müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı görevlendirmelerinin tamamı bu kararla iptal edilmiş, fakat Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşine az rastlanır bir şekilde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mahkeme kararını uygulamamıştı.               

Mahkeme Kararı uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı tarafından  06/10/2015 tarih ve 29494 sayılı resmi gazetede yeni yönetmelik yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve Müdür Başyardımcılığı ve Müdür Yardımcılığı görevlendirmeleri için sınav şartı getirilmiştir.

Bizler Türk Milletinin her ferdinin hakkı olan makamlara, özellikle de ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şartlarda profesyonel, liyakat ve kariyer sahibi yöneticiler tarafından yönetilmesi gereken okullarımıza; bu millete bu devlete en iyi hizmet edebilecek kişilerin bütün eğitim çalışanlarının onay verdiği, kabul gördüğü yöntemlerle seçilmesinden yanayız.

Her ne olursa olsun Türk Eğitim Sen mensupları hak ederek makam sahibi olacaklarını bu sınavlar ile ispatlamışlardır, ispatlamaya da devam etmektedirler.

Sınavdan yana olmayanlara, torpil, adam kayırma düzeninin devam etmesini isteyenlere, hak etmeden makamlara talip olanlara en güzel cevap; Eğitim Çalışanların En Güçlü Sesi Türk Eğitim Sen üyeleri tarafından bir kez daha verilmiştir.

Temennimiz; bundan sonraki süreçte ülkemizin geleceği için geçmiş hatalardan ders çıkarılarak kamu kurumlarının liyakat sahibi kişilere teslim edilmesi ve ayrımcılığın son bulmasıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.