Rize'de Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Ödül Töreni Düzenlendi

Rize'de Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Ödül Töreni Düzenlendi
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" bölgesel ödül töreni düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Fazlı Sarı, bilgi çağı eğitiminin, yaratıcı ve yenilikçi insanlar yetiştirmeyi temel amaç edinerek bilgiye ulaşma yollarının öğretilmesi yönünde şekillendiğini söyledi.

Sarı, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri"nin bölge ödül töreninde yaptığı konuşmada, bilim ve teknolojideki değişmeler ile ekonomik yapıdaki dönüşümlerin, kurumların klasik görevlerinden öte öğrenen, gelişen ve yenilikçi organizasyonlar haline gelmesini zorunlu kıldığını vurguladı.

rizede-egitim-ve-ogretimde-yenilikcilik-odulleri-(3).jpg

Eğitim kurumlarının, bu değişimden etkilenmelerinin yanı sıra değişimin yönetilmesi adına her zamankinden daha belirleyici bir konuma geldiğini ifade eden Sarı, "Bilgi çağının eğitimi, yaratıcı ve yenilikçi insanlar yetiştirmeyi temel amaç edinerek bilgiye ulaşma yollarının öğretilmesi yönünde şekillenmektedir. Hayata hazır, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştiren bir eğitim sistemini kendine vizyon edinmiş olan bakanlığımız için değişimi yönetebilmek, yenilikçi uygulamaların sürdürülebilirliğine bağlıdır." dedi.

Sarı, eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödüllerinin, bilgi toplumunun getirdiği ihtiyaçları karşılamak ve kurumsal amaçlarını gerçekleştirmek adına yürüttükleri faaliyet alanlarından biri olduğuna dikkati çekerek, "Bugün geldiğimiz noktada yenilikçilik ödülleri idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve diğer paydaşlarımız için önemli bir motivasyon aracıdır. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde yenilikçilik ödüllerine yapılacak başvuruların artarak devam etmesini temenni ediyorum." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Erdoğan Bektaş ile Sarı, dereceye giren milli eğitim müdürlerine ve öğretmenlere ödül verdi.

rizede-egitim-ve-ogretimde-yenilikcilik-odulleri-(1).jpgrizede-egitim-ve-ogretimde-yenilikcilik-odulleri-(2).jpgrizede-egitim-ve-ogretimde-yenilikcilik-odulleri-(4).jpg

rizede-egitim-ve-ogretimde-yenilikcilik-odulleri-odul-toreni-duzenlendi-(1).jpgrizede-egitim-ve-ogretimde-yenilikcilik-odulleri-odul-toreni-duzenlendi-(3).jpgrizede-egitim-ve-ogretimde-yenilikcilik-odulleri-odul-toreni-duzenlendi-(4).jpg