Rize’de Ekmek 17 Temmuz’dan İtibaren 8,50 TL’den Satılacak. Susamlı Simite de Zam Geliyor!

Rize’de Ekmek 17 Temmuz’dan İtibaren 8,50 TL’den Satılacak. Susamlı Simite de Zam Geliyor!
Rize’de 17 Temmuz Pazartesi gününden itibaren 250 gram ekmeğin 8,50 TL’den satılacağı öğrenildi. Kentte kel simite gelen zammın ardından susamlı simitin de fiyatının 10 TL'ye çıkarılacağı bilgisine ulaşıldı.

Rize Fırıncılar, Kadayıfçılar, Pastacılar ve Simitçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın ekmeğe zam talebinin görüşülmesi için Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde 11 Temmuz Salı günü toplantı düzenlendi. Toplantıda kentte 240 gramı 6 liradan satılan ekmeğin 250 gram ve 8,50 TL’den satışa sunulması kararlaştırıldı. Yeni fiyatın 17 Temmuz pazartesi gününden itibaren uygulamaya konulacağı öğrenildi.

Kentte susamsız olduğu için 'kel simit' adıyla da anılan coğrafi işaretli Rize simidine gelen zammın ardından susamlı simite de yakın tarihte zam uygulanacağı bilgisine ulaşıldı.

130 gramı 7 TL’den satılan susamlı simitin ise 130 gram ve 10 TL olarak yakın tarihte fiyat geçişinin yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Kentte 50 gramı 2,50 TL’den satılan susamsız simitin fiyatı ise 3,50 TL’ye yükseltilmişti.

Kaynak:Zeynep Taylan

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
35 Yorum