Rize’de Ekmek ve Pide Fiyatlarına Tepki

Rize’de Ekmek ve Pide Fiyatlarına Tepki
Rize’de ekmek ve Ramazan pidesine yapılan zamlara tepki sürüyor.Kimi vatandaşlar sosyal medyadan tepkilerini dile getirirken, kimi vatandaşlar da Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Esnaf Sanatkarlar Odasını telefon yağmuruna tutarak tepkilerini gösterdi

Rize Fırıncılar Odasının belirlediği Esnaf Odalarının da onay verdiği ekmek fiyatları Rize’de tepkiye neden oldu. Rize Belediyesi’nin onaylamadığı ekmek zammına vatandaşların da tepkisi büyük oldu. Bölge illerinin birçoğunda bu yıl ekmeğe ve Ramazan Pidesine zam yapılmazken ekmek ve pide fiyatları da Rize’dekinin çok çok altında satılmaya devam ediyor. Rize’de ise Fırıncılar Odası zamdan geri adım atmayacağını ve gerekirse mahkemeye kadar gideceklerini açıklamıştı.

Ramazan Pidesi ile ekmeğin aynı anda zam gördüğü Rize’de vatandaşlarda sosyal medyadan tepkilerini dile getiren yüzlerce mesaj attı. Ekmeğe yapılan zammın kabul edilemeyeceğini ve Ramazan Ayıyla beraber yapılanın vurgun olduğunu kaydeden vatandaşlar zammın geri çekilmesini ve eski fiyatlarla satışların devam etmesini istedi. Bazı vatandaşlarda fırıncıların ders alması için herkesin kendi ekmeğini kendisinin yapması önerisinde bulundu.

Öte yandan çok sayıda kişinin de Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Esnaf Sanatkarlar Odasını telefonla arayarak adeta telefonları kilitledikleri öğrenilirken, arayan vatandaşların yapılan zamma tepkilerini dile getirdikleri ve zammın geri çekilmesini istedikleri öğrenildi.

İşte sosyal medyadan ekmek ve pide fiyatlarına yapılan tepkilerin bazıları:

ekmek-zammi-tepkisi-002.jpg

ekmek-zammi-tepkisi-1-002.jpg

ekmek-zammi-tepkisi-2-001.jpg