Rize'de Ekspere Çirkin Saldırı !

Rize'de Ekspere Çirkin Saldırı !
Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından çay eksperlerine alım noktasında uygulanan sıkı denetim eksperleri hedef tahtasına oturttu.

Rize'de Çaykur Genel Müdürlüğünün uyguladığı alım politikasıyla üreticilerle eksperler arasında sürekli tartışma yaşanırken, tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Yaşanan tartışma az kalsın böbrek hastası üniversite mezunu E.G.nin hayatını karartıyordu.

Güneysu İlçesi Küçükcami Mahallesi’nde meydana gelen olayda Çaykur’da görevli bayan eksper E.G (35) Çaykur’un kendilerine göndermiş olduğu talimat gereği üreticilerden çay bohçalarını açmalarını istedi. Çay bohçalarının açılıp çayın incelenmesine izin vermeyen S.İ (37) isimli üretici ile eksper arasında tartışma yaşandı.

Bezde serili bulunan çayı bakmak isteyen Ekspere üretici S.İ. hakaret ederek, "sen beze bakamazsın, bir almada görelim burası Küçükcami" şeklinde tehditte bulundu. Yaşanan tartışma sonrası üretici S.İ. alımyeri eksperini iterek, serili çayın üzerine düştü. Böbrek hastası olan E.G.'nin olay sonrası rahatsızlandığı ve böbreğinde kanama olduğu öğrenildi.

Alımyeri eksperi E.G. olay sonrası S.İ. ve N.İ.'den şikayetçi olurken, Rize Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili inceleme başlattı.

Hatırlanacağı üzere, Çaykur'da önceki yıllarda alımyerlerinde 4 personel çalışırken, şu anda 1 eksper 2 alımyerinde tek başına çalışıyor. Randevulu sistemde bir kamyon çayını alımyerine indiren üreticilerle, çay bezini açtırmak isteyen eksperler arasında sürekli tartışma yaşanırken, farklı bölgelerden görüştüğümüz eksperler tepkilerini dile getirerek, evsafa uygun çay almadıkları gerekçesiyle maaşlarından kesilerek alımyerlerinde günah keçisi ilan edildiklerini, can güvenlikleri olmadığını ve bu olaylara bir an önce yetkililerin önlem alması gerektiğini ifade etti.