Rize’de el yapımı çay hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Rize’de el yapımı çay hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi
Rize’de Güneysu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Güneysu İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen toplantıda ÇAYMER tarafından "El Yapımı Çay" hakkında bilgilendirme yapıldı.

Rize’nin Güneysu ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen, Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇAYMER) tarafından gerçekleştirilen "El Yapımı Çay" hakkında bilgilendirme toplantısı, Güneysu Halk Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya, Güneysu Belediye Başkanı Rıfat Özer, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eser Can, İlçe Halk Eğitim Müdürü Kadir Tarakçı, Belediye Meclis Üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının ilk bölümünde, ÇAYMER Genel Müdürü Teoman Küçükmustafa, ÇAYMER'in faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Küçükmustafa, ÇAYMER'in, Doğu Karadeniz'in kilit sektörlerinden biri olan çay sektörü dahilindeki yetiştiriciler ile çay üreticisi KOBİ'lerin ortak AR-GE, inovasyon, ihracat, pazarlama ve iş geliştirme yapılarının geliştirilmesi amacıyla kurulmuş bir kurum olduğunu belirtti.

Çay üretim bölgesinde el yapımı çayın tanıtılması ve üretiminin yaygınlaşmasına olumlu katkılar sağlayacağı öngörülen toplantının ikinci bölümünde, AR-GE üretim sorumlusu Muhammet Çomoğlu, el yapımı çayın yapım aşamaları konusunda katılımcılara bilgi aktarımında bulundu. El yapımı çayın, endüstriyel çay üretimine göre daha zahmetli ve maliyetli bir süreç olduğunu belirten Çomoğlu, toplantının çay üretim bölgesinde farkındalık oluşturarak katma değeri yüksek çay çeşitlerinin tanıtılması ve üretilmesi amacı ile düzenlendiğini kaydetti.

Toplantı, soru ve cevap bölümünün ardından sona erdi.

rizenin-guneysu-ilcesinde-el-yapimi-cay-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi-gerceklestirildi-1.jpg

rizenin-guneysu-ilcesinde-el-yapimi-cay-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi-gerceklestirildi-2.jpg

rizenin-guneysu-ilcesinde-el-yapimi-cay-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi-gerceklestirildi-3.jpg

rizenin-guneysu-ilcesinde-el-yapimi-cay-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi-gerceklestirildi-4.jpg

rizenin-guneysu-ilcesinde-el-yapimi-cay-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi-gerceklestirildi-5.jpg

rizenin-guneysu-ilcesinde-el-yapimi-cay-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi-gerceklestirildi-6.jpg

rizenin-guneysu-ilcesinde-el-yapimi-cay-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi-gerceklestirildi-9.jpg

rizenin-guneysu-ilcesinde-el-yapimi-cay-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi-gerceklestirildi-7.jpg

rizenin-guneysu-ilcesinde-el-yapimi-cay-hakkinda-bilgilendirme-toplantisi-gerceklestirildi-8.jpg

Kaynak:ZEYNEP TAYLAN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
4 Yorum