Rize'de El Yazması Kitaplar Kütüphaneye Kazandırılacak

Rize'de El Yazması Kitaplar Kütüphaneye Kazandırılacak
RTEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Rize'de bulunan el yazması kitapları inceleyerek kütüphanelere kazandıracaklarını söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Rize'nin İkizdere İlçesi Güneyce Beldesi'ndeki Hacışeyh Camisi'nde bulunan el yazması kitapları inceleyerek kütüphanelere kazandıracaklarını söyledi.

Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, yaptığı açıklamada, İstanbul Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Müdürlüğü'nde 2 yıl çalıştığını belirterek, ''İkizdere-Güneyce'de, el yazması olduğunu öğrendiğim kitaplar mevcut, bunlar kaybolmadan incelemeliyiz'' dedi.

Tarihi bu eserleri yalnız okuyarak değil sayfalarını, küf, yıpranma ve rutubete karşı korumaları gerektiğini ifade eden Mollaibrahimoğlu, şunları söyledi: ''Bunlar bilim ve ilgi ister. Bu kitaplar 19. yüzyılın sonlarında bu kütüphaneye konmuş. Hacışeyh Camisi'nin kütüphanesi cami-tekke-kütüphane ve Kuran kursu şeklinde yapılmış. Yapım tarihi ise kapısının üzerinde yazıldığı gibi 1304 (1886) yılıdır. Bu külliyeyi yaptıran Osman Niyazi Efendi, 25 yıl boyunca kaldığı İstanbul'dan 1880 yıllarında Karadeniz Bölgesi'ni irşat vazifesiyle memleketine dönmüş. Buradaki kitapları inceleyerek kütüphanelerimize kazandıracağız.''