Rize'de "Ellerindeki Boyanın Kiriydi Renk Köprüleri Kuran" Çalıştayı Düzenlenecek

Rize'de "Ellerindeki Boyanın Kiriydi Renk Köprüleri Kuran" Çalıştayı Düzenlenecek
Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği tarafından Trabzon-Rize-Tiflis-Batum’da 22-30 Temmuz 2015 tarihlerinde “Ellerindeki Boyanın Kiriydi Renk Köprüleri Kuran” temalı Resim Festivali ve Çalıştayı düzenlenecek.

Femin&Art tarafından düzenlenecek çalıştayın Rize ayağı 24-25 Temmuz'da gerçekleşecek.

Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Üst, festivale destek için Vali Ersin Yazıcı ve Eşi Hanife Yazıcı'yı ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.

rizede-ellerindeki-boyanin-kiriydi-renk-kopruleri-kuran-calistayi-duzenlenecek-1.jpg

Vali Yazıcı’yı ziyaretinde sanat köprüleri kurarak Dünya’da ilklere imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirten Genel Başkan Üst, " Her yıl etkinliğimizin bir gününü Rize'ye ayırıyorum.  Geçen yıl 28 ülkeden 70 sanatçı katıldı. Üç ülke ile başlayan festivalimizi her yıl daha çok ülkenin katılımı ile gerçekleştiriyoruz. Bu yıl daha geniş coğrafyadan sanatçı katılımı bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Vali Yazıcı ise sanata ve sanatçıya değer verdiklerini ifade ederek, "Festival, birçok tarihi ve kültürel mekânın kullanılacak olması dolayısıyla kentimizi tanıtması açısından da ayrı önem taşıyor. Bir şehrin marka değeri,  kültürel ve sanatsal etkinliklerle artar.  Festivalin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Rize'nin tanıtımı için bizler her zaman desteklerimizi vereceğiz" diye konuştu.