Rize'de Emniyetten Taraftar Liderlerine Teşekkür Yanlış Anlaşıldı

Rize'de Emniyetten Taraftar Liderlerine Teşekkür Yanlış Anlaşıldı
Rize’de sosyal medyada taraftar liderlerinin gözaltına alındığı yönündeki yazılar taraftar liderleri ile ortak çalışan emniyet teşkilatını üzdü. 

Süper Lig'in 23. Haftasında Rize'de oynanan Çaykur Rizespor - Medipol Başakşehir maçının ardından taraftar liderleri ile değerlendirme toplantısı yapıldığı, gözaltı konusunun kesinlikle yaşanmadığı öğrenildi. Rize Emniyet Müdürlüğü ise Süper Lig’de oynanan ve Çaykur Rizespor’un 2-1 kaybetmesinin ardından Teknik Direktör İsmail Kartal’ı protesto eden taraftarlara olaysız bir şekilde eylemlerini gerçekleştirdikleri için teşekkür etti.

Geçen hafta ligde yeşil-mavili ekip sahasında Medipol Başakşehir’e 2-1 kaybederek ligdeki kötü gidişini sürdürdü. Maçın ardından bazı taraftarlar Mehmet Cengiz Tesislerine giderek gece geç saatlere kadar İsmail Kartal’ın istifası yönünde slogan attı. Kulüp yöneticileri taraftarlar ile görüşerek taraftarları sakinleştirmeye çalıştı. Gece geç saatlerde taraftarlar emniyet teşkilatının da ricası ile olaysız şekilde dağıldı.

Yaşanan üzücü gelişmelerin ardından taraftarların olay çıkarmaması nedeni ile İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman şube müdürlerinden daha önce de sık sık bir araya gelip istişareler ve sohbette bulundukları taraftar liderleri ile bir araya gelmelerini istedi.

Yağmur nedeni ile irtibat kurulan taraftar liderleri olayın sıcaklığı ile birlikte şube müdürleri ile bir araya gelerek istişare gerçekleştirdi.

Yaklaşık bir saat süren istişarenin ardından taraftarlara olay çıkarmadıkları için teşekkür edildi.

Görüşmede tepkinin en doğal hak olduğu vurgulanarak, kulübün ve oyuncuların psikolojik olarak etkilenmemesi için yapılacak tepkilerde sağduyulu olunması gerektiğine dikkat çekildi.

Emniyet Teşkilatı bu hafta Trabzonspor maçına gidecek olan taraftar liderleri ile de bir araya gelerek olası olumsuzluk yaşanmaması için fikir alış verişinde bulunacak.