Rize’de En Hızlı Çay İçmek İçin 7 Ülkeden Yarışmacılar Yarıştı

Rize’de En Hızlı Çay İçmek İçin 7 Ülkeden Yarışmacılar Yarıştı
Rize’nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen festivalde 7 ülkeden yarışmacıların katıldığı en hızlı çay içme yarışmasında Aleyna Yıldırım birinci oldu.

Rize'nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen 11. Uluslararası Tulum, Müzik ve Sanat Festivali'nde "En Hızlı Çay İçme Yarışması" yapıldı.

Ardeşen Belediyesinin organizasyonuyla gerçekleştirilen festival, kortej yürüyüşüyle başladı.

Kaymakamlığın önünde bir araya gelen farklı ülkelerden halk dansları toplulukları, tulum, gayda ezgileri ve kültürlerine özgü dans figürleriyle gösteri alanına yürüdü.

Festivale Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Sırbistan, Gürcistan, İran, Moldova ve Kuzey Osetya'dan 400 kişilik halk dansları topluluğu katıldı.

Festival kapsamında "En Hızlı Çay İçme Yarışması" gerçekleştirildi.

Yarışmacılar, iki dakika içinde 5 bardak sıcak çay içmeye çalıştı. Adaylar ülkelerinin bayrakları önünde yarıştı. Start verilmesi ile sıcak çayları içmeye başlayan bazı adayların ağzı yandı, bazıları da çaylarını değişik şekillerde soğutmaya çalıştı. Verilen süre dolmadan 1 dakikada 2 bardak sıcak çay içen Türkiye adına festivale katılan Aleyna Yıldırım birinci oldu. Ardeşen Belediye Başkanı Avni Kahya tarafından Yıldırım'a birincilik kupası verildi.

En hızlı çay içme yarışmasında birinci olan Aleyna Yıldırım, "Çayı normalde demlikte içerdik. Demlikte içtiğim için rahat bir şekilde 4-5 demlik çay içiyordum. Bir anda yarışmaya katılma kararı aldım. Hocam bir anda 'İçer misin?'  dedi. Ben de katılmak istedim. Çay çokta sıcaktı, hala boğazlarım yanıyor. Güç geldi bir anda ve içtim. Birinciliği Türkiye'ye kazandırdığım için mutluyum." dedi.

rizede-en-hizli-cay-icmek-icin-7-ulkeden-yarismacilar-yaristi-3.jpgrizede-en-hizli-cay-icmek-icin-7-ulkeden-yarismacilar-yaristi-2.jpgrizede-en-hizli-cay-icmek-icin-7-ulkeden-yarismacilar-yaristi-4.jpgrizede-en-hizli-cay-icmek-icin-7-ulkeden-yarismacilar-yaristi-5.jpgrizede-en-hizli-cay-icmek-icin-7-ulkeden-yarismacilar-yaristi-8.jpgrizede-en-hizli-cay-icmek-icin-7-ulkeden-yarismacilar-yaristi-7.jpgrizede-en-hizli-cay-icmek-icin-7-ulkeden-yarismacilar-yaristi-1.jpgrizede-en-hizli-cay-icmek-icin-7-ulkeden-yarismacilar-yaristi-6.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
7 Yorum