Rize'de En Mütevazi Baba!

Rize'de En Mütevazi Baba!
Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Nihat Ergün'ün yardımcılığına atanan Rizeli Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun babası, mütevazi yaşantısıyla dikkat çekiyor.

Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Nihat Ergün'ün Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavraoğlu'nun babası Müteahhit İsmet Kavranoğlu yaz tatilini geçirmek için memleketleri olan Rize'nin Gündoğdu beldesi Bozukkale köyündeki evinde ikamet ediyor. Rize'de iki evi bulunmasına rağmen köylerindeki tuğla örülü tek katlı evde konaklayan baba Kavranoğlu mütevazi yaşantısından ödün vermiyor.

1.20110804174213..jpg

Oğlunun bakan yardımcısı seçilmesine çok sevindiğini belirten Kavranoğlu, "Vatana millete hayırlı olsun. Çok büyük bir mutluluk. Bir süre önce telefonla beni arayarak, 'böyle bir konu var sen dersin' diye sormuştu. 'Oğlum sen uygun görüyorsan bende uygun görürüm', 'Vatana millete faydan olur' dedim. Kendisinin iş yeri var ama bu şekilde insanlara daha faydalı olabilir" dedi.

ismet-kavranoglu.jpg

Kış aylarını İstanbul'da, yaz aylarını ise Rize'de köyünde bulunan evinde geçirdiğini belirten Kavraoğlu, sahildeki evini İstanbul'dan gelen misafirlerine tahsis ettiğini kendisinin ise köyde bulunan tek katlı evinde konaklamayı tercih ettiğini söyledi. Kavraoğlu, diğer oğlunun ise İstanbul'da taksi şoförlüğü yaptığını sözlerine ekledi.