Rize'de En Nostaljik İftar Yemeği

Rize'de En Nostaljik İftar Yemeği
Rize'deki bu kurum daha önce yapılmayanı yaptı ve kurumdan emekli olanlarla kurumda çalışmaya devam edenleri nostaljik iftar sofrasında buluşturdu.

Türk Telekom Rize İl Müdürlüğü, Yakamoz Restoran’da düzenlediği iftar gecesinde Türk Telekom emeklileri ve çalışanlarını bir araya getirdi.

İl Müdürü Rüstem Koçal’ın ev sahipliğini yaptığı ve davetlileri yönetici personeliyle beraber kapıda karşıladığı programa, aileleriyle beraber gelen emekli personel ve şuanki çalışanlar olmak üzere üç yüze yakın kişi katıldı.

rize-telekom-iftar-yemegi-8.jpg

İftar öncesi TT emekliler adına söz alan Erdoğan Muradoğlu, mensubu olmaktan gurur duyduğu Türk Telekom ailesiyle aynı sofrada buluşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Muradoğlu, Telekom’da yaşadıkları güzel günleri asla unutmadıklarını söyleyerek; emekli olduktan sonra İl Müdürlüğünün kendilerini hatırlaması ve iftara davet etmesinin çok anlamlı olduğunu ifade etti.

İl Telekom Müdürü Rüstem Koçal ise Rize TT çalışmaları, ziyaretçileri ve basına yansıyan haberleri bir slaytla eski ve çalışmakta olan personeliyle paylaştı. Türk Telekom’da bu zamana kadar olan takım ruhu ve ekip çalışmasının meyvelerini görüp mutlu olduklarını belirten Koçal, ‘tek yürek, tek akıl, tek takım’ bilinciyle ‘güçlü şirket, güçlü Türkiye’ yolunda ilerlediklerini kaydetti.

rustem-kocal.20130725174735.jpg

İl Müdürü Rüstem Koçal sözlerine şöyle devam etti: “Bu akşam bu salonda üç kuşak Telekom’cu var. Telgraftan faks, çağrı cihazı, TURKSAT uydusu, cep telefonu, fiber kablo geniş bant internet ve ışık hızında internete geçişi sağlayan güzide bir ekiple beraberiz. Emekli büyüklerimiz çok zor koşullarda insan yerleşiminin ulaştığı her noktaya bakır kabloyu ve telefonu ulaştırmışlar. Adeta Rize’yi sahilden yaylalara kadar bakır ağlarla örmüşler. Bu büyük şebeke yeni kuşağa bırakılan çok büyük bir mirastır. Ancak bence bize bıraktıkları en büyük miras; gece gündüz demeden, sel boran demeden birlik beraberlik içerisinde ve Telekom’cu ruhuyla hizmeti en uç noktalara kadar götürme azmini kapsayan Telekom Kültürü mirasıdır. Bu Kültür maddi hiçbir değerle ölçülemeyecek kadar büyük bir mirastır. Özelleştirmeden sonra aramıza yeni katılan genç arkadaşlarımız, bu kültürü hemen benimsemiş, bu büyük değerin üzerine gençliklerini ve enerjilerini de koyarak bayrağı daha da ileri götürme azminde olmuşlardır. Şu an Rize İl Telekom Müdürlüğü olarak Türkiye’de marka haline geldiysek, bu durum bu akşam salona da yansıyan birlik beraberlik ve takım ruhu kültürünün bir eseridir. Artvin’den,  Trabzon’a kadar gecemize gelip iftarımıza katılan tüm eski personellerimize teşekkür ediyor, sağlık ve mutluluk dolu yarınlar diliyorum.”

Sunumda eski personelden vefat eden, başka illere veya kurumlara geçen personelin fotoğraflarıyla duygusal anların yaşandığı görüldü.

rize-telekom-iftar-yemegi-3.jpg

İftar vaktinin gelmesiyle davetliler hep beraber iftarlarını açtı. Yemekler sohbet eşliğinde yenilirken genel merkezde yapılan iftar programı ve Genel Müdür Tahsin Yılmaz’ın konuşması salona naklen verildi. Türk Telekom personelinin farklı illerden çalışanlarının oluşturduğu ‘Türk Telekom 81 İlden Söylüyor’ projesi, Ramazan’a özel Yunus Emre’den seslendirdiği “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” eseri ile büyük beğeni topladı.

Yemeğin ardından sohbetle kaynaşan eski ve güncel personel çaylarını hep beraber içti, bol bol muhabbet etti. Bu tür programların kurum kültürü ve dayanışmasını artırdığını belirten davetliler, daha güzel programlarda tekrar bir araya gelmek istediklerini belirtti. Toplu çekilen hatıra fotoğraflarıyla program son buldu.

rize-telekom-iftar-yemegi-7.jpg

rize-telekom-iftar-yemegi-4.jpg

rize-telekom-iftar-yemegi-5.jpg

rize-telekom-iftar-yemegi-6.jpg

rize-telekom-iftar-yemegi-9.jpg

rize-telekom-iftar-yemegi-10.jpg

rize-telekom-iftar-yemegi-11.jpg

Haber:Betül Ebru Yılmazer Delal