Rize'de En "Su"lu Toplantı !

Rize'de En "Su"lu Toplantı !
Rize'de, 2005 yılından bugüne kadar yapılan içme suyu yatırımlarının değerlendirilmesi projelerinin şekillendirilmesi için toplantı yapıldı.

Rize'de, 2005 yılından bugüne kadar yapılan içme suyu yatırımlarının genel bir değerlendirilmesi ve 2013 yılında yapılması planlanan içme suyu projelerinin şekillendirilmesi amacıyla Rize Valisi Nurullah Çakır Başkanlığında Yakamoz  Restaurant'ta yemekli toplantı düzenlendi.

Toplantıya; Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ümit Hüseyin Güney, Genel Sekreter Yardımcısı Salih Kurtuluş, Mahalli İdareler Müdürü Şakir Kurk, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Zikrullah Kabil,  İlçe Özel İdare Müdürleri, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü ve Köyleri Hizmet Götürme Birliklerinin teknik personeli katıldı.

Vali Çakır burada yaptığı konuşmada, DSİ, İller Bankası, Andon Su Birliği vb. su rejimi ile ilgilenen kurum ve kuruluşların önceki ve şimdiki çalışmalarını dikkate alarak aynı manada mevcut su kaynaklarının yerinde ve doğru kullanımını sağlamaları gerektiğine vurgu yaparak şunları kaydetti:İlimizin en çok yağış alan illerden olmasına rağmen (Yıllık ortalama yağış 2053,5 m2 / kg) Su kontrol ve yönetim sistemlerinin daha disiplinli yapılması zaruretini devam ettirmektedir. Bunu önemseyen İl Genel Meclisimiz, Hükümetimizin Köydes projelerine ek olarak 2012 yılını Rize ili ölçeğinde ‘Su Yılı’ ilan ederek kaynaklarını bu alana yönlendirmiştir. Şimdi sizler alana teknik anlamda vakıf olan personel olarak uzun zamandan beri yaptığınız çalışmalarla 2013 yılında da doğru, rasyonel bir değerlendirme yapmak için çalışmalara altlık oluşturmak için gayret sarf ediyorsunuz. Sizlerden en kısa zamanda bir master plan olabilecek o çalışmayı bitirmenizi bekliyorum.

Böyle bir çalışmada hedef başta DSİ, İller Bankası, Andon Su Birliği vb. su rejimi ile ilgilenen kurum ve kuruluşların önceki ve şimdiki çalışmalarını dikkate alarak aynı manada mevcut su kaynaklarının yerinde ve doğru kullanımını sağlamaya hazırlamamız gerekmektedir.

Bu anlamda hazırlamış doğru projeler için siyasi ve idari büyüklerimizin her zaman parasal kaynak bulacağına inanıyorum. Sizlerinde bulunan kaynakları yerinde kullanabilmesi için şimdiden projelerinizi hazırlamanız gerekmektedir.

rizede-su-kaynaklarinin-kullanimi-toplantisi-2.jpg

Sayın Başbakanımızın ülkemizin son 10 yılda büyük projelerin bitirilme sürelerinin ortalama 9 yıldan 3,5 yıllara kadar inmesini ifade eden beyanlarına da değinen Vali Çakır; ‘Yereldeki projelerimizin de aynı paralel de sürelerinin tarafımızdan kısaltılması gereği aşikardır. Bu da sizlerin iyi proje hazırlamanız ve iyi uygulamanızla gerçekleşecektir. Bu masa etrafında toplananlar bunun için vardır” dedi. 

Vali Çakır ayrıca, Rize'de bugüne kadar hayata geçirilen içme suyu  projelerinde emeği geçen bir önceki Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve diğer meslek büyüklerine, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin teknik elemanları ve sekretaryasına ayrı ayrı teşekkür etti.   

rizede-su-kaynaklarinin-kullanimi-toplantisi-1.jpg