Rize'de Engeller Aşılıyor, Yüzler Gülüyor

Rize'de Engeller Aşılıyor, Yüzler Gülüyor
Rize Valisi Ersin Yazıcı, engelliler açısından erişilebilir olduğu tespit edilen kurum amirlerine Erişilebilirlik Belgesi takdiminde bulundu.

Rize Valiliği tarafından yürütülen Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetim sonucunda engelliler açısından erişilebilir olduğu tespit edilen Rize Devlet Hastanesi, Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi ile Rize Belediyesi Tuzcuoğlu Memişağa Parkının bağlı olduğu kurumların amirlerine Erişilebilirlik Belgesi takdim edildi.

Sertifika dağıtım törenine; Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Seçkin Karaoğlu, Rize Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Opr. Dr. Talib Başak, Güneysu Tenzile Erdoğan İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. İsmail Hakkı Keskin katıldı.

ersin-yazici-erisilebilirlik-belgesi-takdiminde-bulundu1.jpg

Törende, Vali Ersin Yazıcı yaptığı açıklamada; engellilerin istihdamına yönelik son yıllarda çok önemli kadrolar ihdas edilmiş ve belirli dönemlerde bu atamalar gerçekleştirilerek, engellilerimizin istihdamı konusunda önemli mesafeler alındığını ifade etti.

Açıklamasının devamında ise Vali Yazıcı, "Engellilerimiz için, özellikle günlük yaşamlarında sıkıntı çektikleri erişilebilirlik hususunda önemli gelişmeler ve düzenlemeler ortaya konmuştur. Birçok kamu kurumunda, cadde ve sokaklarda düzenlemeler gerçekleştirildi. Bunlar tamam mı değil, düzenlemeler olabilir, eksiklikler olabilir ama bu anlamda çok önemli bir bilincin oluştuğu, geliştiği ve düzenlemelerin yapıldığını da hepimiz biliyoruz. Erişilebilirlik hususunda yürütülen çalışmaları da hepimiz desteklemeliyiz ve üzerinde büyük bir titizlikle durmalıyız. Bu kurumlarımız standartları sağlayarak 'Engelsiz Mekân Plaketi' almaya hak kazanmıştır, kendilerini kutluyorum. Tüm hastanelerin Engelsiz Mekân Plaketini almasını gönülden temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

ersin-yazici-erisilebilirlik-belgesi-takdiminde-bulundu3.jpgersin-yazici-erisilebilirlik-belgesi-takdiminde-bulundu2.jpg