Rize'de Engellilerin 1 Günlük Askerlik Heyecanı

Rize'de Engellilerin 1 Günlük Askerlik Heyecanı
Rize'de 21 engelli, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

Rize İl Jandarma Komutanlığının bahçesine aileleriyle gelen engelliler, bir günlük eğitim için üniforma giydi.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Dedebağ, tören esnasında yaptığı konuşmada; “1111 sayılı Askerlik Kanun’u kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bugünü tertiplemiş bulunmaktayız” dedi ve temsili askerlik için gelen engelli 21 kişiyi ve ailelerini ağırlamaktan mutlu olduklarını söyledi. Dedeebağ, tüm katılımcılara teşekkür etti.

rizede-engellilerin-bir-gunluk-askerlik-heyecani-(1).jpg

Engelliler adına konuşma yapan Bülent Alan ise engellilerin toplumun bir gerçeği olduğunu aktardı.

Bu gerçeği Türk Silahlı Kuvvetlerinin gördüğünü ifade eden Alan, şunları dile getirdi: "Yıllardır içimizde bir ukde olan bu kutsal görevi yapma fırsatını bizlere verdi. Bir günlük de olsa böyle kutsal bir vazifeyi yapmanın bizleri ne kadar duygulandırdığını anlatmam mümkün değil. Biz engelliler bugün burada büyük bir sevinç duyduğumuz asker ocağına gelmenin ve hayallerimizin süsleyen şerefli Türk askerinin üniformasını giymenin onur ve heyecanını yaşıyoruz. Engelliler olarak bu elbisenin içinde olmaktan ve askerlik vazifemizi bu vesileyle yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz."

rizede-engellilerin-bir-gunluk-askerlik-heyecani-(4).jpg

Konuşmanın ardından silah ve Türk bayrağı üzerine ellerini koyarak yemin eden engelli askerler, bir günlüğüne asker olmanın mutluluğunu yaşadı. Daha sonra 21 kişiye terhis belgeleri Vali Erdoğan Bektaş ve Alay Komutanı Albay Dedebağı tarafından verildi.

Engelli askerler daha sonra aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağ, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, çok sayıda daire müdürü, askeri personel ve engelli yakınları katıldı. 

rizede-engellilerin-bir-gunluk-askerlik-heyecani-(2).jpgrizede-engellilerin-bir-gunluk-askerlik-heyecani-(3).jpgrizede-engellilerin-bir-gunluk-askerlik-heyecani-(8).jpgrizede-engellilerin-bir-gunluk-askerlik-heyecani-(7).jpg

rizede-engellilerin-bir-gunluk-askerlik-heyecani-(6).jpgrizede-engellilerin-bir-gunluk-askerlik-heyecani-(5).jpg