Rize'de Engelsiz Yüreklerden Engelsiz Yansımalar

Rize'de Engelsiz Yüreklerden Engelsiz Yansımalar
Vali Ersin Yazıcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Çayeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin yaptığı çalışmalardan oluşan serginin açılışını gerçekleştirdi.

Engelli öğrencilerin çalışmalarından oluşan el emeği göz nuru eserler, açılan sergide görücüye çıktı. Sergi yoğun ilgi görürken, ziyaretçiler de öğrencilerin yaptığı çalışmaları dikkatle inceledi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen serginin açılışına Vali Ersin Yazıcı, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş, engelli öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri katıldı.

cayeli-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-ogrencilerinin-yaptigi-calismalardan-olusan-sergi-1.jpg

ENGELLERİ ORTADAN KALDIRDILAR

Bu tür etkinliklerin engelli öğrencilerin sosyal hayata katılmaları açısından önemli olduğunu belirten Vali Yazıcı, "Bu sergi engelli gençlerin eğitildiğinde ne kadar başarılı işler ortaya koyabildiğinin en güzel örneği. Engellerin, sanatla aşıldığını göstererek farklarını ortaya koydular. Engelleri ortadan kaldırdılar.  Engelli kardeşlerimizin sosyalleşmeleri açısından bu tür kültürel ve sanatsal üretimlerde bulunmaları en büyük beklentimizdir. Ben bu projenin gerçekleşmesinde öğrencilerimize, idarecilerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

DUYARLI OLMALIYIZ

Devlet ve millet olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını belirten Vali Yazıcı, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak zorundayız. Onların yaşamlarını kolaylaştırmak, onların hayatın içine daha çok katılmalarını sağlamalıyız. Engellilerimizi topluma kazandırmak için devletimiz yoğun çalışmalar yapıyor. Çayeli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin çalışmalarından mutluluk duyuyoruz, bu eserlerle kendi iç dünyalarını yansıtan engellilerimizi tebrik ediyorum " diye konuştu.

Sergiyi gezerek, engelli öğrencilerle sohbet eden Vali Ersin Yazıcı, engellilerin yaptığı resim ve el işi çalışmaları karşısında duygulandı.

cayeli-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-ogrencilerinin-yaptigi-calismalardan-olusan-sergi-2.jpgcayeli-bakim-ve-rehabilitasyon-merkezi-ogrencilerinin-yaptigi-calismalardan-olusan-sergi-3.jpg