Rize'de Eski Belediye Başkanı Külünkoğlu Gözaltına Alındı

Rize'de Eski Belediye Başkanı Külünkoğlu Gözaltına Alındı
Rize’de FETÖ soruşturması kapsamında Ak Partili Büyükköy Eski Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu gözaltına alındı.

Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy Belde Belediye Başkanlığından istifa eden Mustafa Külünkoğlu, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltına alındı.

Ak Parti Rize İl Başkanlığınca Kurban Bayramı öncesi görevlerinden istifası istendikten sonra belediye başkanlığı ve partisinden istifa eden Büyükköy Belde Belediye Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Rize Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında Rize İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "terör örgütüne finans sağlama ve terör örgütü şirketlerinde yönetici olmak" gerekçesiyle dün akşam gözaltına alındı.

Külünkoğlu, Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandıktan sonra önümüzdeki günlerde Rize Adliyesine sevk edilecek.

Öte yandan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesaplarından daha önce yaptığı açıklamalarda akrabası olan Belediye Başkanı Külünkoğlu'nu kastederek, “Sülaleme mensup ve halen bir makamda görev yapan, hakkında FETÖ örgütü üyeliği ve yöneticiliğine ilişkin bilgi dolaşan kişi Devlete gidip teslim olmalı ve de ihanet örgütüne ilişkin bildiği ve yaşadıklarını ifade etmelidir. Vatana ihanetin akrabası arkadaşlığı olamaz. Ve bu kişileri korumadım korumayacağım” ifadesinde bulunmuştu.