Rize’de Et ve Et Ürünleri İşletmeleri Denetlendi

Rize’de Et ve Et Ürünleri İşletmeleri Denetlendi
Tarım ve Orman Bakanlığınca illerde uygulanan "Ürün Bazlı Gıda Denetim Seferberliği" kapsamında, Rize’de et ve et ürünleri üretim işletmeleri denetlendi.

​Rize İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli gıda kontrol ekiplerince illerde uygulanan "Denetim Seferberliği" kapsamında, kentte faaliyet gösteren et ve et ürünleri üretim işletmeleri denetlendi. Yapılan denetimlerde ve alınan numunelerin analiz sonuçlarında herhangi bir olumsuzluk tespit edilmesi durumunda işletmelere cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Denetim sonrasında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Şafak Bulut, "Yıl boyunca yürüttüğümüz denetimlere ek olarak bu hafta Bakanlığımızın "Denetim Seferberliği" kapsamında gıda güvenirliği sağlamak adına bütün ülkede üretim, satış ve toplu tüketim yerlerinde denetimler gerçekleştirmekteyiz. Çalışmalarımızla tarladan sofraya, çiftlikten çatala gıda güvenirliği yaklaşımı kapsamında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu temel politikanın bir gereği olarak gıda üretim, dağıtım, satış işlemlerinin her aşamasında ve toplu tüketim işletmelerinde 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu kapsamında gerekli kontrol ve denetimler İlimizde hızla devam etmektedir ve edecektir" dedi.

rize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(5).jpgrize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(4).jpgrize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(3).jpgrize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(6).jpgrize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(1).jpgrize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(2).jpgrize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(7).jpgrize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(8).jpgrize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(9).jpgrize’de-et-ve-et-urunleri-isletmeleri-denetlendi-(10).jpg