Rize'de Ev ve İşyeri Fareleri Yakalandı 2 Tutuklama

Rize'de Ev ve İşyeri Fareleri Yakalandı 2 Tutuklama
Rize’de ev ve işyerlerinden hırsızlık yapan ve yakalanan hırsızlık zanlıları ile Trabzon’dan hırsızlık suçundan arama kaydı bulunan zanlı yakalandı. Zanlılardan 2’si tutuklanarak Kalkandere Cezaevine gönderildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda muhtelif zamanlarda ev ve işyerlerinde hırsızlık gerçekleştiren 6 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan M.A. ve O.Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Kalkandere Cezaevine gönderildi.

RİZE EMNİYETİ’NDEN EV VE İŞYERİ FARELERİNE ÜST ÜSTE DARBE !

Olay 1: Geçtiğimiz günlerde Rize’de meydana gelen işyerlerinden hırsızlık olayları ile ilgili olarak inceleme başlatan Rize İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları inceleme sonrası hırsızlık olayını gerçekleştirenin M.A. adlı şahıs olduğunu tespitinde bulunduktan sonra gözaltına alınan şahsın üzerinde ve çalıntı malzemeleri koyduğunu belirttiği adreste yapılan aramada her iki işyerinden çalınan malzemeler ele geçirildi. M.A çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Kalkandere L Tipi Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.

Olay 2: Fener Mahallesinde şüpheli 3 şahsın çevrede bulunan bir işyerinin kapısını zorlamaları üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek kaçmaya çalışan ve ağaçlık kısımda saklanan 3 şüpheli şahıs yakaladı. Şahısların yapılan incelemelerinde Trabzon ilinden geldikleri ve çok sayıda hırsızlık suçundan kayıtlarının olduğu anlaşılan E.E, K.E.C ve O.Ç adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.. O.Ç. ‘nin tutuklanarak Kalkandere L Tipi Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği öğrenildi.

Olay 3:  Hakkında Akçaabat 2. Asliye Ceza Mahkemesince aranma kaydı bulunan firari  Ağrı doğumlu Ş.A. adlı şahıs yapılan araştırmalar neticesi Cumhuriyet Caddesinde faaliyet gösteren bir işyerinde kardeşi H.A. adına düzenlenmiş, üzerinde kendi fotoğrafı bulunan sahte kimlik ile yakalanmış olup işlemlerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Olay 4: Ardeşen İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda; hakkında 3 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ş.Ü. isimli şahıs ekiplerce yapılan çalışmalarda yakalandıktan sonra Emniyet Müdürlüğündce yapılan işlemlerin tamamlanmasının ardından adli makamlara sevk edilecek.

EMNİYETTEN VATANDAŞA UYARI

Rize İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlarımızın huzuru, adaletin ve asayişin temini için aranmakta olan şahıslar üzerinde yürütülen çalışmalarının kararlılıkla devam etmekte olduğunu ifade ederek, vatandaşlarımızın şüphelendikleri durumlarda zaman kaybetmeden 155 Polis İmdat hattını aramaları gerektiğini kaydetti.

hirsizlik-zanlisi-53.jpg