Rize'de "Evde Kal" Çağrılarına Büyük Oranda Uyuluyor. Valilik 1000 Maskeyi Ücretsiz Dağıttı

Rize'de  "Evde Kal" Çağrılarına Büyük Oranda Uyuluyor. Valilik 1000 Maskeyi Ücretsiz Dağıttı
Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında "evde kal" çağrısına büyük oranda uyulurken, Rize Valiliğince kentte ilk etapta bin adet maskenin ücretsiz bir şekilde vatandaşlara dağıtımı yapıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt genelinde, "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük oranda uyuluyor.

Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında "evde kal" çağrısına uyulması ile 20 yaş altı ve 65 yaş ve üstündekilere getirilen sokağa çıkma kısıtlaması sonucu normalde yoğunluğun yaşandığı ana caddeler Atatürk ve Cumhuriyet Caddesi boş kaldı.

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu alanlarda maske takma zorunluluğu nedeniyle kentte ilk etapta bin maskenin dağıtımının gerçekleştiği kaydedildi.

Öte yandan, Kovid-19 tanısı dışında diğer nedenlerden dolayı vefat edenlerin cenazelerinin, cenaze aracı veya ambulansla memleketlerine sevki için kaymakamlıklar tarafından seyahat izni verildiği, her cenaze için verilecek azami sayının 4 kişiyle sınırlandırıldığı belirtildi.

rize-valiligi-maske-dagitimi.jpgmeydan-park-rize-001.jpgataturk-caddesi-rize-003.jpgcumhuriyet-caddesi-rize.jpg