Rize'de Evde Sağlık Hizmeti Alanlar Nasıl Oy Kullanacak?

Rize'de Evde Sağlık Hizmeti Alanlar Nasıl Oy Kullanacak?
Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yatalak hastaların oy kullanabilmesi için tüm önlemleri aldıklarını açıkladı.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 7 Haziran seçimlerinde sağlık problemleri nedeniyle evde sağlık hizmetleri alan ve hareket etmekte zorlanan vatandaşların istemeleri durumunda sağlıklarını riske atmadan oy kullanmaları için gerekli önlemleri aldıklarını belirtti.

İŞTE İRTİBAT TELEFON NUMARASI

Tepe, yaptığı açıklamada, “Rize Sağlık Müdürlüğünce evde sağlık hizmeti alan yatalak veya tıbbi açıdan ciddi kısıtlılığı olan hastaların istemeleri halinde, vatandaşlık haklarını kullanabilmelerine yardımcı olabilmek adına sağlık personeli eşliğinde evde nakil araçları ile oy kullanacakları sandıklara nakilleri sağlanacak. Bu konu ile ilgili gerekli duyurular yapılmış olup il genelindeki isteklilerin isimleri ve adresleri belirlenmiştir. Bu süreçte her şeyden önemlisi insanımızın sağlığıdır. Eğer sağlıkları açısından kısıtlı durumda olan vatandaşlarımız oy kullanmak isterlerse, bizlerde elimizden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Bu sebeple öncesinde duyurular yapıp, istekli vatandaşlarımızın isimlerini kaydettik. Ancak buna rağmen oy verme kararı alan veya uygulamayı yeni duyup oy vermek isteyen vatandaşlarımız var ise Cuma ve Pazar günleri Rize İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezinin 213 03 57 – (185 dahili) nolu telefonundan, cumartesi günü ise Komuta Kontrol Merkezinin 112 nolu telefonundan bize ulaşarak isimlerini ve adreslerini vermeleri yeterli olacaktır.” diye konuştu.

Seçim günü evde sağlık hizmetleri koordinasyon merkezinin oy kullanma saatleri süresince açık tutulacağını kaydeden Tepe, “ Talepte bulunan hastaların evde sağlık hizmeti sunan hasta nakil araçları ile oy verecekleri merkezlere götürülmesi sağlanacak ve oy kullanmalarını müteakiben evlerine geri getirilecektir. Bu hastalarımıza bu süreçte bir sağlık personelinin refakat etmesi sağlanacaktır.” dedi.