Rize'de Ezanı Güzel Okuma Kursları Açılıyor

Rize'de Ezanı Güzel Okuma Kursları Açılıyor
Rize'de merkezi ezan sisteminin kaldırılmasının ardından Diyanet Görevlilerinin 5 vakit ezanı 5 ayrı makamda okuyabilmesi için ezanı güzel okuma kursları açılıyor.

Rize İl Müftülüğü tarafından Diyanet Görevlilerinin 5 vakit ezanı 5 ayrı makamda okuyabilmelerine imkan sağlayacak “Ezanı Güzel Okuma Kursları” açılıyor.

Konu hakkında Rize İl Müftüsü Yusuf Doğan yaptığı açıklamada, "İlimizde merkezi ezan sisteminin kaldırılmasının ardından, vatandaşın güzel ses ve makamla ezan dinlemesi maksadıyla müftülüğümüzce 'Ezanı Güzel Okuma Kursları' açıyoruz." dedi.

yusuf-dogan.20121201185140.jpgMüftü Doğan, ezanı güzel okuma kurslarının ilkinin, Çaykent bölgesindeki görevlilere yönelik düzenlendiğini belirterek, 03-27 Aralık 2012 tarihleri arasında Müderrisler Mahallesi Camiinde gerçekleşeceğini söyledi.

Doğan açıklamasında; ezanın usulüne uygun, insanın ruhunu dinlendirecek şekilde kulağa hoş gelen bir eda ile okunmasının gerekliliğinden bahsederek, müftülüğümüzce bölge bölge “Ezanı Güzel Okuma Kurslarının” açılmaya devam edeceğini ifade ederek, ilerleyen günlerde de diğer bölgelerde kursların açılacağını ve böylelikle tüm personelin bu kurslardan istifade edebileceğini dile getirdi.

Çaykent bölgesinde düzenlenecek kursta Merkez Yeni Orta Camii İmam-Hatibi Mikail Türüt’ün rehber öğretici olarak görevlendirildiğini belirten Doğan, kurs sonunda görevlilerimizin ezan, kâmet ve salâ okuyuşlarını makamına ve usulüne uygun olarak öğrenmiş olacaklarını ifade etti.