Rize'de Fakir-Fukara Tepkisi

Rize'de Fakir-Fukara Tepkisi
Deniz Ticaret Odası ve Rizespor Kulüp Başkanı Metin Kalkavan’ın Fakir-fukara balık yiyecek diye, 1 kilo hamsi 1 TL’ye satılmamalı” sözlerine Zelkif Akgül'den tepki...

Artvin Rize Tabipler Odası  Başkanı ve aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi’nin belediye başkanı aday adayı olan Dr. Zelkif Akgül, kimsenin böyle bir söylemde bulunmaya hakkı olmadığını dile getirerek “İnsanların ekonomik olarak zor durumda olması, bir şeylere muhtaç olması, bunun yanında bazılarının da mal varlığının fazla olması insanlara tahakküm kurma hakkını vermez. İnsanların fakirliğinden ve zor şartlarından istifade etmeye çalışma hakkını hiç vermez” dedi.

Akgül sözlerine “Ben başka bir şeye de dikkat çekmek istiyorum biliyorsunuz ki Rizespor yönetimi atama bir yönetimdir. Atama yönetimi oraya getiren ise iktidar zihniyetidir. İktidar zihniyetinin de beslediği iş adamlarından da fakirleri sömürmemeye çalışmasından başka bir şey beklenmemelidir. Fakirin ölmesi yâda yok olması, fakirin var olan ekonomik zorluğundan faydalanma sürecine insanları çekmeye çalışmak en iyi tabirle; insanların zor durumlarını kötüye kullanma denilebilir” şeklinde devam etti.