Rize'de FETÖ Okuluna 4-6 Yaş Grubu 15 Temmuz Şehitler Kur'an Kursu Açıldı

Rize'de FETÖ Okuluna 4-6 Yaş Grubu 15 Temmuz Şehitler Kur'an Kursu Açıldı
Rize'de FETÖ/PDY'ye yönelik operasyon kapsamında devlet tarafından el konulan okulun içinde oluşturulan 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu 4-6 Yaş Grubu törenle açıldı.

Kur'an kurslarında yaş sınırının kaldırılmasının ardından, geçtiğimiz yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi” çerçevesinde açılan 4-6 Yaş Grubu Kur’an kurslarına bir yenisi daha eklendi.

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında devlet tarafından el konulan ve İmam Hatip Ortaokulu ile Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine dönüştürülen Gündoğdu’daki Eski Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okuluna ayrıca 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu açıldı. Gündoğdu mevkii Taşlıdere mahallesindeki 15 Temmuz Şehitler İmam-Hatip Lisesi’nin bulunduğu binada, Rize İl Müftülüğü tarafından 4-6 yaş grubu miniklere yönelik açılan kursa ise “15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu” ismi verildi.

rizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(1).jpg

Açılış törenine Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İl Müftüsü İsmail Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, kurs öğreticileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

rizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(8).jpg

Rize Milletvekili Hasan Karal açılışta gerçekleştirdiği konuşmada; “Okul öncesi çağımızdaki yavrularımızın eğitimlerini amaçlayan 4-6 yaş grubu eğitim merkezinin açılışını gerçekleştirmek üzere burada bulunuyoruz. Bu çalışmayı son derece önemsiyoruz. Rize’mizin bütün ilçelerinde bu çalışmanın yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Devlet, millet, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek bu programları daha da yaygınlaştırmalıyız. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu güzel müessesenin ilimize, çocuklarımıza ve tüm ailelere hayırlar getirmesini Allah’tan temenni ediyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

rizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(6).jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise, “Diyanet İşleri Başkanlığının gerçekleştirdiği çok önemli projelerden bir tanesi olan “Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi”ni çok önemsiyor ve destekliyoruz. Bu eğitim yuvasının hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

rizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(7).jpg

İl Müftüsü İsmail Yalçın’ın duasının ardından açılış için kurdele kesilerek sınıflar tek tek gezildi.

rizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(9).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(10).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(11).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(12).jpg

rizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(13).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(14).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(15).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(16).jpg

rizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(17).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(18).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(19).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(20).jpg

rizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(2).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(3).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(4).jpgrizede-15-temmuz-sehitler-kur’an-kursu-4-6-yas-grubu-torenle-acildi-(5).jpg