Rize'de FETÖ PDY Operasyonunda Biri Doktor 3 Kişi Gözaltına Alındı

Rize'de FETÖ PDY Operasyonunda Biri Doktor 3 Kişi Gözaltına Alındı
Rize'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "örgüte finansal destek sağladığı" iddiasıyla aranan biri doktor 3 kişi gözaltına alındı.

Rize'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında "örgüte finansal destek sağladığı" iddiasıyla aranan Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından örgütün il sağlık sorumlusu olduğu iddia edilen doktor M.B. ve H.A. yakalanarak göz altına alındı. Ayrıca araması bulunan İ.G. Ordu’da yakalanarak gözaltına alınırken, aynı soruşturma kapsamında Erzincan’da tutuklu bulunan Z.F.'ye ise yurt dışı yasağı ve adli kontrol verildi.

Alınan bilgiye göre, Rize Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, örgüte finansal destek sağladıkları belirtilen ve aramaları bulunan İ.G. Ordu’da yakalanarak gözaltına alındı. Rize’ye getirilen İ.G. savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece yurt dışı yasağı ve adli kontrol verilerek serbest bırakıldı. Erzincan T Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumunda tutuklu bulunan Z. F.'ye  ise SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile ifadesi alındıktan sonra mahkeme tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol verildi.

Aynı soruşturmada yer alan ve Rize İl Emniyet Müdürlüğündeki sorgularının devam ettiği öğrenilen Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından örgütün il sağlık sorumlusu olduğu iddia edilen doktor M.B. ve H.A.’nın emniyetteki sorgulamalarının ardından mahkemeye çıkarılacakları bilgisine ulaşıldı.