Rize'de FETÖ yalanıyla dolandırıcılık

Rize'de FETÖ yalanıyla dolandırıcılık
Rize’de FETÖ yalanıyla kandırdıkları kişinin yaklaşık 350 bin TL değerindeki ziynet eşyası ile 5 bin TL’sini alan 2 şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri tutuklandı.

Rize’nin İyidere ilçesinde aradıkları kişiyi FETÖ ile korkutarak 348 bin 400 TL değerindeki ziynet eşyası ile 5 bin TL’sini dolandıran 2 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İyidere ilçesinde meydana gelen olayda kendilerini polis olarak tanıtıp aradıkları kişiyi “FETÖ/PDY iltisaklı kişilerce kimliğiniz kullanılarak çeşitli kuyumculardan altın alındı. Alınan ziynet eşyalarını teslim etmeniz gerekiyor” diyerek korkutan dolandırıcılar, şahsa ilçedeki bir otelin önünde kendisini beklediklerini ve beraberinde altınları ve kalan parayı da getirmesini söyledi.

348 bin 400 TL değerindeki ziynet eşyası ile 5 bin TL’yi otel önündeki buluşma noktasına getirerek ağızlarında maske bulunan şahıslara teslim eden ve bir süre sonra dolandırıldığını anlayan kişi, polise giderek şikayetçi oldu.

Otelin güvenlik kamerası ile MOBESE görüntülerini inceleyen İyidere İlçe Emniyet Amirliği ekipleri yaptıkları çalışma sonucunda 2 şahsı yakaladı. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte eksiksiz olarak ele geçirilen ziynet eşyası ve para ekiplerce sahibine teslim edildi. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan biri hakimlikçe adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. A.H.A. ise tutuklandı.

EMNİYETTEN İTİBAR ETMEYİNİZ UYARISI

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar dolandırıcılara karşı uyarılarak, kendilerini polis, asker, savcı olarak tanıtarak adınız veya banka hesabınız FETÖ/PDY terör örgütüne karıştı diyerek altın, para vb. kıymetli eşya isteyen şahıslara itibar edilmemesi, böyle durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezine veya en yakın Kolluk Kuvvetine müracaat edilmesi gerektiği kaydedildi.

rizede-feto-yalaniyla-353-bin-tl-dolandirdilar-001.jpg

Kaynak:Bayram Ali Sarı

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum