Rize'de FETÖ/PDY Davasına Devam Edildi

Rize'de FETÖ/PDY Davasına Devam Edildi
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin eski rektörü Arif Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Rize'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 16 sanığın yargılanmasına devam edildi. 

Rize 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Arif Yılmaz, Serkan Kırbaş, Abdullah Mat, Yıldıray Kalkan, Oğuz Erdoğan, Ömer Sungur, Dursun Ali Şahin, Adem Erkut, İbrahim Şehitoğlu, Gökhan Şanal, Erkan Cüre, Mehmet Bostan, Kemal Türkyılmaz, Cemal Sandallı, Ferdi Başaran, Musa Türkan, tutuklu tanıklar Ekrem Algül, Mustafa Gündoğdu, tanık Sultan Yavuz Kopuz ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık Arif Yılmaz, bu örgütle 17-25 Aralık öncesi ve sonrası hiçbir bağı olmadığını savunarak, "1 Ağustos 2013 yılında Zaman gazetesinde yayınlanan ilan nedeniyle bana kumpas kuruldu. Bu yüzden milletimiz, devletimiz ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız zarar görmesin diye istifa ettim. Ayrıca ABD ve Güney Afrika ülkelerinde bu örgütün hiçbir organizasyonuna katılmadım." dedi.

Tanık Sultan Yavuz Kopuz ise 2010 yılına kadar bu cemaatin içinde bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "2010 yılından sonra ayrıldım. Arif Yılmaz benim zamanımda bu cemaat tarafından pek sevilmezdi, pek de hoş karşılanmazdı. 2013 yılında Zaman gazetesinde yayınlanan ilan nedeniyle Arif Yılmaz'ın istifasına neden olmuştur. Cemaatin zamanında Zaman gazetesinde yayınlanacak en ufak ilan bile en yukarıdakilerin haberi olmadan yayınlanmazdı."

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.