Rize'de Filmleri Aratmayan Kaçış Planı

Rize'de Filmleri Aratmayan Kaçış Planı
Rize’de 12 adet laptop bilgisayar çalan Gürcü hırsızın kaçarken yaptıkları filmleri aratacak türden olmasına rağmen Gürcü hırsız Rize Polisine yakalanmaktan kurtulamadı.

Rize Merkez Atatürk Caddesinde Hasan Fehmi Özen’e ait bilgisayar dükkanından 12 adet laptop bilgisayar ile yaklaşık 1.000 TL. çalıp kayıplara karıştıktan sonra Rize İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonrası yakalanan Gürcü vatandaş Romanı.T. (35)’nin kaçış planı filmleri aratmadı.

Rize’de Atatürk Caddesindeki dükkanda hırsızlık yaptıktan sonra alt cadde olan Cumhuriyet Caddesine inerek izini kaybettirmek için önce buradan ticari taksi ile Pazar ilçesine gitti. Burada ticari taksiden inen Gürcü vatandaş daha sonra bir başka ticari taksi ile Çayeli ilçesine dönüş yaparak birden çok araç değiştirip izini kaybettirmek istedi.

laptop-hirsizi-gurcu-3.jpg

Ancak, Gürcü hırsızın tüm bu iz kaybettirmek isteği ve çalışmaları Rize İl Emniyet Müdürlüğünün titiz ve başarılı çalışmaları sonrasında MOBESE kayıtları da teker teker incelenerek deşifre edildi ve Çayeli ilçesinde Gürcü vatandaşların kaldığı evlere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

laptop-hirsizi-gurcu-2.jpg

 Düzenlenen operasyonda şüpheli Romanı T. (35)’nin yakalandığı evde Gürcistan vatandaşı olan; Ramaz D. (43), Valeri K. (43), Georgı R. (30), Mamuka B. (35) isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş ve bu şahısların yapılan kontrollerinde Valeri K.(43)’nın Hopa (Kapatılan) Sulh Ceza Mahkemesince Hırsızlık suçundan arandığı, diğer 3 şahsın ise vize ihlalinin olduğu tespit edildiğinden zize ihlali olan 3 şahıs sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Arnması bulunan Valeri K. (43) ise gerekli işlemler için gözaltına alındı.

Romanı T. (35) ise gözaltına alındıktan sonra adli makamlara sevk edildi.

laptop-hirsizi-gurcu-1.jpg

İLGİLİ HABERİMİZ

Rize’de Gürcü Hırsız Fena Çuvalladı VİDEO İZLE