Rize'de Fırıncılara Para Cezası Uygulandı

Rize'de Fırıncılara Para Cezası Uygulandı
Rize Belediyesi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların pide ve ekmeklerini gönül rahatlığıyla yiyebilmeleri için Ramazan ayında da fırın denetimlerini sürdürüyor.

Rize Belediyesi Zabıta ekipleri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürlüğü ekipleri Ramazan ayı nedeniyle fırınlardaki denetimlerini sıklaştırdı. Yapılan denetimlerde ekmek ve pidelerin sağlığa uygun bir ortamda üretilip üretilmediğinin yanı sıra gramajların standartlara uygun olup olmadığı kontrol edildi. Yıl içerisinde periyodik olarak gerçekleştirilen denetimlerin, Ramazan ayı içerisinde ve sonrasında da devam edeceği öğrenilirken, vatandaşların sağlıksız gıda ürünlerinden uzak tutulması için gerekli tüm önlemlerin alınacağı bildirildi. Denetimlerde hijyen koşullarına uygun olmayan bazı iş yeri sahiplerine eksikliklerini gidermesi uyarısında bulunulurken iki fırına ise belirlenen süre zarfında eksiklerini gidermediğinden para cezası kesildi.

bayram-ali-sari.jpgDenetimlerle ilgili açıklama yapan Rize Belediyesi Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı, “Rize Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rize İl Müdürlüğü ekiplerince devam ettirdiğimiz denetimler esnasında görülen bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla fırınlara süre veriyoruz.  Standartların dışına çıkan hiçbir esnafımıza müsamaha gösterilmeyecek ve belirlenen süre zarfında eksiklerini gidermeyen işletmeler için yasal yaptırımlar uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

Denetimlerde gramaj, etiket kontrolü, hijyen ve ruhsata önem verdiklerini ifade eden Sarı, halkımızın da desteğiyle denetimlerin daha etkili olacağına inandığını açıkladı. Hijyenik olarak mutlak sürette eldiven kullanılması gerektiğini ifade eden Sarı, halkımızın ekmek yada pide alımlarında parayı verdikleri elden ve satıcının parayı aldığı elden ekmek yada pide almamaları uyarısında bulunarak vatandaşlarımızın da bu konuda titiz davranmalarını istedi.

Vatandaşları dışarıda, sokakta ve açıkta satılan gıda ürünlerini satın almamaları konusunda uyaran Sarı şunları kaydetti: Ramazan ayından 3 ay önce Ramazan denetimlerine başladık ve denetimlerimiz periyodik olarak devam ediyor. Tek amacımız halkımızın sağlığıyla oynatmamak ve halkımızın sağlıklı ürünler yemesini sağlamaktır. Bu vesileyle vatandaşlarımız sokak ve caddelerde açık olarak satılan ekmek, pide, tulumba tatlısı vb. gıda ürünlerini satın almasınlar. Fırın denetimlerinin yanında özellikle lokanta, pastane, fırın, market, kasap gibi gıda arzının yoğun olduğu yerlerde denetimlerimiz titizlikle ve artırılarak devam edecek. Denetimler esnasında görülen bazı eksikliklerin giderilmesi amacıyla fırınlara süre veriyoruz. Belirlenen süre zarfında eksiklerini gidermeyen işletmeler için yasal yaptırımlar uygulamaya devam edeceğiz. İşletmecilerimizin ve halkımızın gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

Denetimlerde bazı firmalara uyarıda bulunduklarını açıklayan Rize Zabıta Müdürü Bayram Ali Sarı,  iki fırına ise daha önceden eksiklikleri gidermeleri için süre verdiklerini ancak bu işletmelerin bu uyarıları yerine getirmediğinden bin Liraya yakın para cezası uyguladıklarını kaydederek, şehrimiz insanlarının sağlıklı ve huzur dolu bir ramazan ayı geçirmeleri temennisinde bulundu.