Rize’de Fırtına Evin Çatısını 200 Metre Uçurdu

Rize’de Fırtına Evin Çatısını 200 Metre Uçurdu
Rize’de etkili olan fırtına 4 katlı evin çatısını 200 metre uçurdu.

Rize Merkeze bağlı Kurtuluş Köyü’nde Şafak Baloğlu adlı vatandaşa ait 4 katlı evin çatısı meydana gelen fırtınayla beraber uçtu. 1 tonun üzerindeki çatının 200 metre uçması Rize’deki fırtınanın ne denli yüksek olduğunu gösterdi.

Konu hakkında olay53'e açıklamada bulunan ev sahibi Şafak Baloğlu, önceki sabah 06.00 sıralarında meydana gelen fırtınada evde kimsenin bulunmadığını belirterek olası bir faciadan kıl payı kurtulduklarını  söyledi. Baloğlu, çatının bir bölümünün fırtınayla beraber 200 metre uzaklığa savrulduğunu ifade etti.

 1.20130326163639.jpg

safak-5.jpg

Rize Afet İşleri Müdürlüğüne zararının bir bölümünün karşılanması için başvuruda bulunduğunu kaydeden Baloğlu, “1 tonun üzerindeki bir ağırlığa sahip olan çatının 200 metre uçarak bu alana düşmesi rüzgarla beraber fırtınanın büyüklüğünü ortaya koymaktadır. Evde kimsenin olmayışı ve olayın sabah saatlerinde meydana gelmesi olası büyük bir facianın önüne geçti. Sabah komşularımızın haber vermesi üzerine evimize geldiğimizde bu manzara ile karşılaştık. Geçen yıl yaptırdığımız ve yapımında sadece 1 ton sac kullandığımız çatı gördüğünüz gibi 200 metre uçtuktan sonra ağaca çarparak bu alana düştü. “ dedi.

safak-2.jpg

safak-3.jpg

safak-4.jpg

safak-6.jpg

safak-7.jpg